”Packa ner bröd. Har du det klarar du dig utmärkt hela resan. Bröd funkar liksom med allt…”. Citat från mitt blogginlägg om tips och saker som är bra att tänka på när du reser. Kommer upp imorgon!

Nu har vi ”rest med celiaki” och andra födoämnesallergier i 12 år! Summan = BRÖD! Om du vill ha med dig något i matväg så är det bröd. Det klarar du dig på överallt.

Nedan kommer tips på vad jag har använt bröd till under åren på våra resor.

TIPS
• till frukost
• som lunch eller mellanmål med en röra eller ett lokalt pålägg
• som bröd till hamburgare
• som korvbröd (vik brödet i mitten)
• till maten istället för pommes eller annat tillbehör
• som middag med små tapas
• som efterrätt med något sött på
• crostini till vinet (om du har en ugn) eller till barnen om du orkar göra mycket 😊
• stek smulor i olivolja, kanel och kardemumma och strö över frukt
• fattiga riddare (veganska funkar super)
• som bas i en gratäng med vegansk dryck, olivolja, örter och någon grönsak
• ugnsrostade och bas i en sallad
• frukost/mellanmål smulade brödbitar med vegansk dryck, kanel och nötter/frukt
• brödpuddig (bröd, vegansk dryck, äpplejuice, torkad frukt, kanel – in i ugnen)
• använd som botten i pajer, både söta och salta
• till tårtbotten/kakor/bakelser (funkar grymt bra!)

9 skivor valfritt bröd (med kanter)
olivolja
3 skivade vitlöksklyftor
300 g delade körsbärstomater
4 dl kokosgrädde
1 dl näringsjäst
zesten av 1 citron
200 g skivade kalamata- och halkidikioliver
200 g soltorkade körsbärstomater
1 kruka grovhacka basilika
nymalen salt
nymalen peppar

Toppa med
rostade och saltade pinjenötter
kapris
färsk basilika

Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut brödskivorna och lägg dem överlappade i en form.
Förgrädda i 10 minuter.
Stek vitlök och tomater i olivolja i några minuter.
Blanda vitlök- och tomatfräs, grädde, näringsjäst, zest, oliver, soltorkade tomater, basilika, salt och peppar.
Häll allt över brödet och ställ tillbaks i ugnen i ca 25 minuter.
Toppa med pinjenötter, kapris och färsk basilika.
Njut!