Jag älskar hösten! Jag älskar regnet, att sitta ute med varma kläder under ett tak och njuta av en kopp te. När jag var yngre minns jag tydligt att jag ogillade hösten. Det regnade, blåste och det spelade ingen roll hur mycket jag försökte skydda min makeup eller frisyr det blev alltid kaos ändå. Nu minns jag tillbaka pågå det och ler. Idag går jag ut utan paraply och utan makeup och njuter av att känna regndropparna sippra ner för mitt ansikte och att mitt hår blir blött av regnet.

Jag vill bjuda på ett enkelt recept på en smörgåstårta jag brukar göra på Halloween. Välj ingredienser utefter er preferens. Jag tycker om färgerna (orange, rött och grönt) och färgar med naturliga råvaror. Testa er fram och hitta en egen favorit. Detta är min turbotårta 🙂

Vegansk smörgåstårta

6 portioner

Första lagret:
6 skivor Sandwich Frömix i önskad form
1 burk Ajvar
1 dl vegansk majonnäs
1 dl solrosfrön eller cashewnötter
1 tsk starkt paprikapulver
1 tsk rödbetspulver

Mixa alla ingredienser och bre på skivorna.

Andra lagret:
6 skivor Sandwich Frömix i önskad form
2 mosade avokado
1/2 dl vegetabilisk yoghurt
saften av 1 citron
1 finhackad rödlök
1 kruka finhackad dill
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
1 tsk spirulina eller chlorella

Täck med brödskivorna. Blanda alla ingredienser och bre över skivorna.

Tredje lagret och topping:
6 skivor Sandwich Frömix I önskad form
2 dl vegansk majonnäs
1 msk nyponpulver eller havtornspulver
1 tsk mineralsalt
1 tsk vitpeppar
1 gurka
1 pkt cocktailtomater
1 pkt groddar
1 citron

Lägg på de översta brödskivorna. Blanda majonäs, pulver, salt och peppar. Bred över skivorna. Dekorera valfritt med resten av ingredienserna.

Happy fall and enjoy. Mekto