Salladen är riktigt god och uppfräschande till skillnad från all annan tung mat.

4 portioner

1 kg grönkål (rengjord med stammarna borttagna och delade i mindre bitar, du kan riva isär den)
2 msk kallpressad olivolja
2 msk citronsaft
1 – 2 msk tamari
4 msk tahini
kärnorna från 1 granatäpple
1 tetrapack kikärtor (sköljda)
4 dl kokt, vit quinoa
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar

Häll i grönkålen i en skål. Häll i olivolja, citronsaft, tamari och tahini. Massera grönkålen ordentligt (använd gärna armmusklerna och ta i ordentligt). Du märker när grönkålen har blivit mindre och du brutit ner den då den blir lättare att tugga och smälter bättre i magen.

Häll i granatäpplekärnor, kikärtor, quinoa, mineralsalt, svartpeppar och blanda ihop allt ordentligt.