Brysselkål brukar vara att du antingen älskar den eller avskyr den. Jag avskydde den som barn men då fick jag den serverad kokt. Jag brukar rosta mina och nu har jag lärt att älska dom! Mumma! Testa du också du kanske blir lika överraskad som mig! Enjoy!

4 port

1 kg brysselkål (stammarna borta, delade i halvor om dom är större annars går det bra med hela)
1 msk kallpressad olivolja
3 msk kokosolja
3 msk kallpressad olivolja
2 msk citronsaft
2 msk äppelcidervinäger
2 msk tahini
1 msk Yaconsirap
½ msk mineralsalt
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
5 dl kokt, vit quinoa
2 dl rostade pecannötter
kärnorna från ett stort granatäpple

Topping
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en långpanna med kokosolja. Lägg i brysselkålen i i en skål och tillsätt 1 msk olivolja, mineralsalt och svartpeppar. Lägg brysselkålen på långpannan och rosta i ugnen i ca 15 – 20 minuter tills de är lite gyllenfärgade och mjuka. Vänd runt dem efter halva tiden så de är ordentligt genomstekta.

Medan brysselkålen är i ugnen så blandar du ihop dressingen: 3 msk olivolja, citronsaft, äppelcidervinäger, tahini, yaconsirap, mineralsalt, dijonsenap, vitlökspulver och svartpeppar.

Ta ut brysselkålen och lägg upp i en stor skål. Blanda i quinoa, pecannötter och granatäpplekärnor. Rippla över dressingen och blanda försiktigt tills hela salladen är ihopblandad.

Garnera med rosmarin och timjan. Du kan servera salladen både kall och varm.