Denna rätt är god, snabb och så uppskattad!

4 port

3 dl kokt, svart quinoa
4 skalade och skivade morötter (gärna olika färger)
1 medelstor, skivad fänkål
300 g rensad och delad grönkål
2 medelstora skivade sötpotatisar
3 skalade och tunt skivade betor (gärna olika färger)
2 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
½ dl kallpressad olivolja
2 granatäpple

Saffranstahinidressingen
3 msk tahini
filterat vatten efter behov så dressingen blir rinnig
1 msk äppelcidervinäger
1 msk yaconsirap
1 påse saffran
en nypa zestad muskotnöt
en nypa mineralsalt

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda olivoljan med salt och svartpeppar och dela den i två skålar. Blanda morötter, fänkål och grönkål i en skål med halva olivoljan och lägg upp på en bakpappersklädd plåt. Blanda sötpotatisen och betorna med den andra halvan och sprid ut dem på en eller två bakpappersklädda plåtar. Ställ in alla plåtarna i ugnen och ta ut fänkålsplåten efter 15 minuter. Vänd på betorna och sötpotatisen och ställ in i ytterligare 5 – 10 minuter.

Under tiden kan du göra dressingen och skala granatäpplena. Blanda allt i en liten blender eller för hand.

Skala granatäpplena.

Fördela quinoan i 4 skålar. Fördela därefter fänkålsblandningen, sötpotatis och betor och till sist granatäpplen. Rippla dressingen över och servera!

Många tycker det är gott med min marinerade tofu som jag gör ibland. Här kommer receptet på den också:

Ugnsbakad tofu
400 fast tofu
6 msk liquid smoke
2 msk tamari
1 msk miso
1 tsk svartpeppar
en nypa mineralsalt

Skär tofun i valfri form. Låt den marineras med resterande ingredienser över natten. Sätt ugnen på 200 grader. Fördela bitarna på en bakplåt (klädd med bakplåtspapper). Sätt in plåten i ugnen. Vänd tofubitarna efter 10 minuter och låt dem vara i ugnen i 10 minuter till. Enjoy!