Precis som barnen älskar jag sötpotatis och quinoa – slå ihop dessa två ingredienser och servera med en riktigt krämig coleslaw gjord på hemmagjord majonnäs! Enjoy!

4 port

Burgare
4 portioner kokt, vit quinoa
2 medelstora sötpotatisar, kokta och skivade i mindre bitar
1 medelstor zucchini, delad i mindre bitar
8 msk chiamjöl (jag maler eget från chiafrön)
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
2 msk salvia

Coleslaw
1 stort rött, kålhuvud strimlat i tunna skivor
1 pkt kikärtor
1 granny smith äpple (rivet)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
½ dl sojayoghurt eller kokosyoghurt
1 dl hemmagjord chilimajonnäs
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar

Majonnäs
3 msk kikärtsspad
½ urkärnad, röd chili
½ tsk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
½ tsk mineralsalt
½ tsk svartpeppar
2 dl kallpressad olivolja

Garnering och servering
Salvia
100 g färsk bladspenat

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Kör alla ingredienser till burgarna i matberedaren (förutom quinoan). Blanda till sist i quinoan för hand. Låt smeten stå i 10 minuter. Klicka ut smeten på plåten till 8 gigantiska hamburgare. Ställ in i ugnen i 40 minuter. Gör under tiden majonnäsen och coleslawen.

Mixa kikärtsspadet med chili, senap och kryddor. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter mixa med elvisp.

Blanda alla ingredienser till coleslawen med handen så att du bryter ner kålen och den blir mer lättsmält för magen. Ställ in i kylen.

Servera ljumna burgare med coleslaw och toppa burgarna med chilimajonnäsen som är över. Lägg burgaren på en bädd med spenat och dekorera med färsk salvia.