TIPS- Enkla, snabba fredagsmys:

Oftast gör jag allt från grunden men ibland (eller oftast i vardagen) finns inte tid för det – så detta inlägg är för att inspirera er alla att det går att göra fredagsmys med färdigprodukter så nyttigt som möjligt!

Jag gör egen sylt där jag använder färska eller frysta bär (denna gång använde jag hallon till en sylt och blåbär till en annan sylt). Jag tar ett paket bär, 2 msk chiafrön och 1 msk citronsaft – mixar – sen är det klart! Håller ca 4 veckor i kyl!

Smörgåsrån kan du göra till mys med sylt, mandelsmör och basilika! Så snabbt och smakkombinationen är fantastisk!

Schärs salta kringlor kan du doppa i 100% ren choklad och låta dem torka på galler. Ni som gillar det lite sötare (eller med en annan smak såsom vaniljpulver, kanel och äppeljuice, eller gurkmeja, kardemumma, muskotnöt etc. ni kan också tillsätta det eller/och lite björksocker eller flytande stevia i chokladen.

De salta kexen ni ser på bilden är med tahini och groddar på några och tunt skivad vattenmelon på de andra. Så enkelt! <3

Schär har nya färska surdegsbröd (utan konserveringsmedel) och jag valde att visa upp alla så ni ser hur de ser ut.

Välj din favorit, mosa banan – rippla 100% choklad över som du blandat med lite vaniljpulver och lite avokadoskivor.

Jag ville även visa en supersnabb söt smörgåstårta. Välj vilket bröd du vill (4 skivor) och lägg upp på en tallrik. Blanda 1 dl cashewsmör (som du smaksätter med 1 tsk vaniljpulver),1 ½ dl sylt och bre över skivorna. Lägg på 4 skivor igen och upprepa proceduren. Lägg på de sista 4 skivorna och bre över 1 dl cashewsmör, 1 msk vaniljpulver och 2 dl sylt. Garnera med exempelvis basilika, färska hallon, körsbär, jordgubbar, avokado, paprika – ju färggladare desto mer näring!

Lite inspiration i vår stressiga vardag! Love M