12 serveringar

Denna glass behöver du inte ha i en glassmaskin. Du kan ta ut den en stund innan och servera den sedan.

1 ½ dl irländsk mosspasta
1 ½ dl cashewnötter eller macadamiannötter
1 ½ dl kokosolja
1 dl yaconsirap
5 vaniljbönor
4 tsk citronsaft
¼ tsk mineralsalt
1 dl kokosvatten eller filtrerat vatten

Häll alla ingredienser i en blender och blanda på hög hastighet tills du har en slät kräm.

Häll glassen i en stor rektangulär glasform med lock och ställ in den i frysen. Rör gärna om några gånger under tiden glassen fryser.

Ta ut glassen 1 timme innan servering.

Servera med min Jordgubbsglasyr.

Jordgubbsglasyr:

4 dl hackade jordgubbar
2/3 dl kokosocker
1 tsk hackad ingefära
1/8 tsk mineralsalt

Mixa alla ingredienser i en blender. Balansera smaken med kokosolja (fett) om det är för salt eller för starkt.