Bananbröd

Detta bröd är ”made in heaven” – det är svårt att förklara hur gott det verkligen är. Vi äter det gärna med aprikoskärnssmör, guska, avokado och en smoothie till frukost. Testa det – brödet är oerhört enkelt, fantastiskt nyttigt och alla älskar det.

Ingredienser för 1 plåt

4 puréade bananer
5 dl jordmandelpulpa (det som bli över när du gjort mjölk)
1 dl chiamjöl
saften av 1 citron
1 msk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 tsk mineralsalt
½ tsk zest av muskotnöt

½ dl hamapafrön
½ dl svarta sesamfrön

Mixa alla ingredienser i en matberedare och låt vila 10 minuter. Bre ut smeten jämt på ett teflexpapper på en plåt. Toppa med hampafrön och sesamfrön. Ställ in i torkugnen på 41 grader i 14 timmar. Skär i valfria mackbitar och njut! <3

Banana bread

This bread is ”made in heaven” – it’s hard to explain how good it really is. We eat it happily with apricot kernel butter, cucumber, avocado and a smoothie for breakfast. Try it – the bread is simply incredible – simple, wonderful and everyone loves it.

Ingredients for 1 teflex plate

4 pureed bananas
5 dl earth almond pulp (the one that is over when you make milk)
1 dl chiamjöl
juice of 1 lemon
1 TBS vanilla powder
2 tsp cinnamon
1 tsp mineral salt
½ teaspoon zest of nutmeg

½ cup hamapafrön
½ cup black sesame seeds

Mix all ingredients in a food processor and let rest for 10 minutes. Spread the batter evenly on a teflexpapper. Top with hemp seeds and sesame seeds. Set in the dehydrator at 41 degrees for 14 hours. Cut into optional pieces and enjoy! <3