Denna frukost är barnens favorit! Smakar som en blandning mellan karamell med lite saltig smak. Det är rätt många ingredienser i och det går alldeles utmärkt att hoppa över det du inte har hemma men denna kombon är bara så god!

Chagapulver – Chaga är svart och växer som en parasit på björkar och andra lövträd. Den stannar mellan 10 och 30 år på trädet, upptar näring från det och koncentrerar det.

I Sibirien kallas chagan ″odödlighetens svamp″ och anses vara en gudagåva, och för indianerna i Nordamerika är chaga en helig medicinalväxt. Av många anses den vara effektivare än andra svampar som reishi och shiitake, som också används till mediciner. En synergisk effekt kan uppnås tillsammans med intag av C-vitaminrika superfoods. Dess smak är mild och påminner om vanilj och i första hand kan den användas till att göra te, men den går även att använda i matlagning tillsammans med vatten, som till exempel i soppor, smoothies eller bovetegröt. Den går också att ha i mjölk (av alla olika slag) och göra varm choklad av. Camu camu pulver i motsats till syntetiskt framställda C-vitaminpreparat, innehåller mineraler och aminosyror, som förbättrar och maximerar upptaget och effekten av C-vitaminerna. Bäret innehåller även kalium, kalcium, aminosyror, bioflavonoider, proteiner, betakaroten, vitamin B1, B2, B3 och C-vitamin.
4 portioner
5 dl osötad mandelmjölk
5 msk chiafrön
1 msk mesquitepulver
1 msk camu camupulver
1 msk vaniljpulver
1 msk chagapulver
2 urkärnade medjooldadlar
en stor nypa himalayasalt
Mixa allt och ställ in i kylen över natten.

Topping
2 dl Yoconut yoghurt mixat med 2 dadlar
1 dl torkad kokos
1 dl valnötter
2 skivade bananer

Happy sweet breakfast

This breakfast is my children’s favorite! Tastes like a mixture of caramel with a little salty taste. There are quite a few ingredients and it is perfectly possible to skip it if you do not have at home but this combo is just so good!

Chagapulver – Chaga is black and grows as a parasite on the birches and other deciduous trees. The stops between 10 and 30 years on the tree, takes nourishment from it and concentrate it.

In Siberia called Chagan ”mushroom of immortality” and is considered to be a godsend, and the Indians of North America is a sacred medicinal herb Chaga. Considered by many to be more effective than other fungi that reishi and shiitake, which is also used for medicines. A synergistic effect can be achieved with the intake of vitamin C-rich superfoods. Its flavor is mild and resembles vanilla and primarily can be used to make tea, but it can also be used in cooking along with water, such as in soups, smoothies or buckwheat porridge. It is also possible to have the milk (of all kinds) and make hot chocolate. Camu camu powder unlike synthetic vitamin C, contains minerals and amino acids that enhances and maximizes the absorption and efficacy of C-vitamins. Cherry also contains potassium, calcium, amino acids, bioflavonoids, proteins, beta carotene, vitamin B1, B2, B3 and vitamin C.

4 servings

5 dl unsweetened almond milk
5 TBS chia seeds
1 TBS mesquitepulver
1 TBS camu camupulver
1 TBS vanilla powder
1 TBS chagapulver
2 pitted medjooldadlar
a large pinch of Himalayan salt
Mix everything and put in the fridge overnight.

Topping
2 dl Yoconut yogurt mixed with 2 dates
1 dl dried coconut
1 dl walnuts
2 sliced bananas