IMG_5247

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Choklad-, lime och hallonkaka

en form täckt med plast, ca 20 cm i diameter

Botten
2 ½ dl blötlagda mandlar (ca 8 timmar)
2 dl kokosflingor
2 dl finhackade, blötlagda fikon (ca 4 timmar)
¼ dl vatten
2 msk carobpulver
en nypa mineralsalt

limelager
5 dl grovt mixade kokosflingor
¼ dl yaconsirap
saft och zest från 1 limefrukt
2 ½ msk rumsvarm kokosolja
1 msk mesquitepulver
1 msk macapulver
1 msk matchapulver

hallonlager
400 g hallon
3 msk chiafrön

Topping
melonkulor
citronmeliss

Mixa alla ingredienser till botten (grovt) och tryck ner massan ordentligt i formen. Ställ in i frysen i en timme.
Mixa alla ingredienser till limelagret. Häll över bottnen och ställ tillbaka formen i frysen i 30 minuter till.
Mixa alla ingredienser till hallonlagret. Häll över limelagret och ställ in i frysen igen i en timme.
Ta ut kakan ur formen och lägg upp den på ett fint serveringsfat. Dekorera kakan med melonkulor och citronmeliss. Ställ kakan i kylen en timme innan servering. Enjoy!

 

IMG_5246

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chocolate, lime and raspberry cake

a mold covered with plastic, 20 cm in diameter

Bottom
2 ½ dl soaked almonds (about 8 hours)
2 dl coconut flakes
2 dl finely chopped, soaked figs (about 4 hours)
¼ dl water
2 TBS carobpulver
a pinch of mineral salt

lime layer
5 dl coarsely mixed coconut flakes
½ dl yaconsirap
juice and zest of 1 lime
2 ½ TBS room warm coconut oil
1 TBS mesquitepulver
1 TBS of Maca Powder
1 TBS matcha powder

raspberry layer
400 g of raspberry
3 tablespoons chia seeds

Topping
melon balls
lemon balm

Mix all the ingredients to the bottom (rough) and press down firmly mass in the mold. Set in the freezer for an hour.
Mix all the ingredients for the lime layer. Pour over the bottom and return the form in the freezer for 30 minutes.
Mix all ingredients for the raspberry layer. Pour over the lime layer and place in the freezer again for an hour.
Remove the cake from the mold and place it on a nice serving dish. Decorate the cake with melon balls and lemon balm. Put the cake in the fridge an hour before serving. Enjoy!