Chokladbollar
Dessa bollar är riktiga klassiker. Men jag brukar även ha i antingen zest av 1 lime och 1 tsk lakritspulver eller 1 tsk chilipulver och 1 tsk lakritsgranulat. Det ger bollarna sting och ett riktigt lyft! Det är även supergott att byta ut saltet mot flingsalt.

ca 25 bollar

1 dl kokosflingor (blötlagda i 1 timme och sköljda)
1 ½ dl hackade, aprikoser (blötlagda i 1 timme och sköljda)
1 dl kokosolja
4 msk starkt espressokaffe (gärna koffeinfritt)
5 dl boveteflingor
½ dl kakaopulver
1 msk vaniljpulver
en nypa salt

att rulla i
hampafrön eller kokosflingor

Mixa kokosflingor och aprikoser. Blanda i resterande ingredienser för hand. Forma små bollar och rulla dem i kokosflingor eller hampafrön. Förvara i kyl. De håller i ca fem dagar. Det går också fint att frysa dem.

Chocolateballs
These chocolat balls are real classics. I also usually have either zest of one lime and one teaspoon licorice powder or one teaspoon chili powder and a teaspoon of licorice granules. It gives the chocolateballs a real lift! It is also super good to replace the salt to sea salt.
25 chocolateballs
1/2 cup of coconutflakes (soaked for 1 hour and rinsed)
1 cup chopped, apricots (soaked for 1 hour and rinsed)
1/2 cup coconut butter
4 TBS strong espresso coffee (decaf please)
2 cups of buckwheat flakes
½ cup cocoa powder
1 TBS vanilla powder
a pinch of salt

to roll in
hemp seeds or coconut flakes

Mix coconutflakes and apricots. Stir the remaining ingredients by hand with the coconutflakes and apricots. Shape small balls and roll them in coconut or hemp seeds. Store in the refrigerator. They last for about five days. You can also freeze them.