Här kommer två rätter till jag lagade till julbordet som var supersmarriga! It goes without saying att ni ska försöka hålla er till ekologiska råvaror så långt ni har möjlighet och råd. Några andra recept lägger jag bara upp bilder på då jag inte heller fotade allt (jag hinner inte skriva ner alla recept nu) på för vet ni vad? På måndag natt åker den här tjejen till Mexico!!! Japp, ni hörde rätt och jag blir borta lääänge! Postar massor av ”el naturale” bilder och bilder på mat för här ska ätas, vilas, göras upptäcktsfärder, läsas och bara njuta av solnedgången – jag lovar 🙂

Quinoa- & grönkålssallad

20 personer

2 kg sköljd, finhackad och urstjälkad grönkål
6 pressade vitlöksklyftor
½ dl kallpressad olivolja
1 msk dijonsenap
saften och zesten av 2 lime
1 msk örtsalt
1 tsk svartpeppar
3 dl röd, kokt quninoa
2 dl hackade och rostade mandlar
kärnor från 2 granatäpple

Lägg grönkålen i en stor skål. Blanda vitlök, olivolja, dijonsenap, saft och zest av limen, örtsalt och svartpeppar i en liten skål. Häll över dressingen på grönkålen och massera in dressingen ordentligt så att den bryts ned. Häll i den kokta quinoan och röd runt. Toppa med rostade mandlar och granatäpplekärnor

Quinoa- och grönkålssallad

Skånsk julkaka

En klassisk julkaka som står på vårt julbord varje år. Eller rättare sagt då vi firar i Sverige vilket är få tillfällen.

10 personer

½ kg äpplen
250 g lingon
1 dl agavesirap
1 msk kanel
2 dl mandelmjöl
100 g rumsvarm kokosolja
1 dl hackade valnötter
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplena och häll i lingonen. Rör ihop agavesirap, kanel, mandelmjöl, valnötter och vaniljpulver. Varva de skalade äpplena och lingonen med Pan mandelmjölbladningen i en form, ca 20 cm i diameter. Avsluta med kokosolja på toppen. Baka kakan i ca 45 minuter eller tills äpplena är mjuka och har fått fin färg. Låt kakan svalna en stund. Servera med en enkel vaniljsås.

Vaniljsås

2 dl sojayoghurt
1 msk vaniljpulver
2 msk agavesirap

Rör ihop alla ingredienser och servera till kakan.
Skånsk julkaka

Enjoy alla <3

sallad
rödbeta
Potatis
paj
Grattäng
Brysselkål