Detta är en tokhistoria men helt underbar! Jag har funderat på hur och vad jag ska göra för alla hemlösa i mitt närområde till jul. Jag ville ordna ett julbord bara för dem. Jag brukar alltid lämna kläder, mat och när jag utvecklar recept provsmakar de och säger vad de tycker. Men nu ville jag laga mat som var menad just till dem. Jag har haft fullt upp på sista tiden så jag hade lagt det lite åt sidan; lite längre bak i huvudet. Jag fick en förfrågan om catering till ett företag samtidigt som en kille jag känner sa att han hade fixat en lokal om jag ville laga mat. Sagt och gjort jag beslutade mig för att göra catering till (min tränare) och tänkte använda mig av det jag får betalt från dem för att anordna ett julbord åt hemlösa. Julbordet gjorde jag naturligt glutenfritt, vegetariskt och sockerfritt. Jag tänkte att när jag ändå lagar mat kan jag dubbla mängden (men nu blev det snarare tredubbelt!!). Jag hade aldrig klarat det här utan min mors hjälp praktiskt (mamma jag är dig evigt tacksam).

Det slutade med att jag gjorde ett julbord åt 75 personer. Samma dag jag bestämde mig var jag på Ekostore i Göteborg och talade med Hanna som äger butiken, hon ville gärna vara med och sponsra med produkter. Jag talade även med en av mina vänner (Maria från Gårdsbageriet Mällby Lantgård) och hon erbjöd sig själv att hjälpa till. Inte nog med det utan hon ringde Mattias & Marcus på BaraBraMat i Majorna och Norra Gubberogatan och de ville självklart vara med. Maria ringde också Fram som ligger i Haga och Fram som ligger på Nordenskiöldsgatan och de ville också vara med och bidra med produkter. Vi arbetade tullsammans för något vi tror på och tycker är viktigt.

Utan att överdriva en uns har jag varit enormt stressad den sista tiden och nu hade jag även tagit på mig detta. De jag gjorde julcateringen till kom och hämtade sin mat och jag tänkte att jag springer emellan och tränar innan de andra kommer och hämtar maten för människorna i närområdet. Väl under träningen fick jag panik då jag kom på att jag hade glömt att lämna auberginesillen (till det här företaget jag gjorde cateringen till!) – jag flög med andra ord hem, hämtade sillen och åkte och lämnade den på deras jobb. Jag hann precis hem i tid då jag får ett samtal från kilen som ordnade lokalen att vi inte kunde låna den på grund av allvarliga personliga problem han hade råkat ut för.

Vad skulle jag nu göra? Jag stod med mat för 50 personer hemma och människor som förväntade sig julmat som stod ute och väntade. Det fanns inget annat att göra så jag gick ut, mötte upp dem och tog hem dem. Jag la ut stora filtar på vardagsrumsgolvet (tur att vi har ett enormt vardagsrum) och vi satte oss alla i en ring (som på den gamla goda tiden) och åt. Maten smakade fantastiskt (jippi!) och gemenskapen som fanns emellan oss medan vi delade måltiden är obeskrivlig, det var värme, glädje, tårar och skratt. Detta är onekligen något av det bästa jag har gjort!  Jag kommer lägga upp lite bilder på maten och något recept inom de närmsta dagarna.

Jag serverade maten svettig i träningskläder (då det inte fanns tid att duscha emellan). Vi satt och pratade på en himla massa olika språk och med både händer och fötter J

Nu är jag helt slut men jag är glad över att de kom till mig istället. Jag tror alltid att det finns en mening med allt och det var meningen att de skulle vara hos mig.

Jag är oerhört tacksam för att ni finns Ekostore, Gårdsbageriet Mällby Lantgård, BaraBraMat och bägge Fram butikerna och att ni ville vara med vilket såklart underlättade för mig rent ekonomiskt. De pengar som ej har gått till produkter (från företaget jag gjorde cateringen till) går oavkortat till min mor som inte har det bra ställt men har ett hjärta av guld. Tacksamhet till alla er fina människor som gjorde detta till en underbar kväll för dem men även för oss eftersom familjen också fick vara med!

Jag har en del mat kvar som jag imorgon lämnar till Frälsningsarmén på Haga Allé, de har också anordnat ett julbord åt hemlösa där som hålls på fredag. Gå gärna dit ni också och lämna ett bidrag! Vad som helst. Töm era frysar och kylar och hjälp till!

Namaste