Jag hoppas alla har haft en underbar midsommar. För mig har det varit intensiva dagar på olika sätt med mycket reflekterande men helt fantastiska. Jag har tagit mig tid för att stanna upp och samla ihop allt – vilket känns oerhört skönt.

Vi har ätit en del midsommarmat men jag har även lagat en del indiskt och råmat som jag älskar. Här kommer ett recept på en enkel och snabb indisk rätt vi ofta åt när vi var i Indien, som jag lagade igår.

6 portioner

4 ½ dl sköljda, gula linser
8 dl vatten
4 hackade vitlöksklyftor
2 hackade gula lökar
en bit riven ingefära
1 tsk chilipeppar
1 tsk het paprikakrydda
1 tsk mald koriander
1 tsk örtsalt

3 skållade och skalade tomater
2 msk olivolja
½ msk gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk svartpeppar

Koka linserna på medelvärme under lock tillsammans med lök, ingefära, chilipeppar, paprikakrydda, koriander och örtsalt tills vattnet kokat in. Hacka tomaterna och hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i tomaterna och kryddorna. Låt tomaterna fräsa i ca fem minuter. Häll i linserna och låt allt fräsa i ett par minuter till. Servera med gott nybakat bröd eller en råkostsallad.

Njut, umgås men framförallt ta hand om varandra.