Råa bärscones

Dessa är bara sååå goda. Smakar inte som vanliga scones de smakar bättre) men är proppade med antioxidanter, vitaminer och mineraler!

Ingredienser till 6:
2 dl blötlagda mandlar (8 timmar)
1 äpple
1 skalad morot
½ dl irländsk mossa pasta (mixad och klar)
2 msk kokosolja
2 dl kokosflingor
½ dl linfrömjöl
1 msk psylliumfrön
½ tsk mineralsalt
2 ½ dl frysta eller färska blåbär
1 dl hackade, färska körsbär

Skölj mandlarna och mixa dem tillsammans med äpple och morot i matberedaren. Lägg i den irländska mossan och kokosoljan och kör några varv till. Häll ut massan i en skål (där du först blandat alla torra ingredienser). Blanda allt med en sked. Till sist lägger du i alla bär och blandar runt ordentligt.

Ta ut scones ca lika stora och höga som ett dl mått. Lägg dem på en teflonduk och torka i torkugn på 42 grader i ca 8 timmar. De är klara när de är fuktiga inuti och frasiga utanpå. Förvaras i kyl. Jag älskar dem med ett nötsmör, groddar och matcha te.

Raw berrie scones
These are just sooo good. They do not taste like ordinary scones (they taste better!) but they are full with antioxidants, vitamins and minerals!

Ingredients to 6:
2 dl soaked almonds (8 hours)
1 apple
1 peeled carrot
½ cup Irish moss paste (mixed and clear)
2 TBS coconut oil
2 dl coconut flakes
½ dl flaxseed meal
1 TBS psyllium
½ tsp mineral salt
2 ½ dl frozen or fresh blueberries
1 dl chopped, fresh cherries

Rinse the almonds and mix them together with apple and carrot in a food processor. Add in the Irish moss and coconut oil and run a minute more. Pour the pulp into a bowl (with the mixed dry ingredients). Mix everything with a spoon. Finally, add in all the berries and just stir around thoroughly, gently with your spoon.

Shape the scones about as large and tall as a dl (1/2 cup) size. Put them on teflon clothes and dry in a drying oven at 42 degrees for about 8 hours. They are ready when they are moist inside and crispy outside. Store in the refrigerator. I love them with a nut butter, sprouts and matcha tea.