Rå nöttårta

Botten
2 dl kokosflingor
3 dl hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
zest från 1 citron
3 msk citronsaft
50 g rumsvarm kokosolja
10 urkärnade dadlar
en nypa mineralsalt

Fyllning
6 dl cashewnötter
6 dl filtrerat vatten
1 dl yaconsirap
1 dl hasselnötter
2 dl rumsvarm kokosolja
2 msk kakaopulver
2 msk lecitin
2 tsk agar agar

Topping
1 dl smält kokosolja

1 dl kakaopulver
1 tsk vaniljpulver
½ dl yaconsirap
¼ dl filtrerat vatten
en nypa mineralsalt

Dekoration
gärna ätbara blommor vid säsong
kakaonibs
hasselnötter

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det bildats en massa. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Ställ in bottnen i kylen under tiden du gör fyllningen.

Blanda alla ingredienser till fyllningen i en blender tills du har en helt jämn smet. Häll över pajbottnen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar.

Blanda ihop toppingen ordentligt och häll över pajen. Toppa med kakaonibs och hasselnötter. Det är väldigt gott att mixa färska hallon och servera till. Enjoy!