Rå morots-, sötpotatis- & rättikasoppa med timjan och chili & rå kikärtsbröd

Ingredienser:
1 kg tärnad sötpotatis, morot och rättika
½ dl kallpressad olivolja
1 hackad gul lök
4 skivade vitlöksklyftor
1 kg hackade tomater
2 msk miso
2 msk tamari
1 msk gurkmeja
1 tsk stark curry
1 tsk svartpeppar
1 tsk örtsalt
1 kruka timjan
2 hackade, röda chilifrukter

Blanda morot, sötpotatis och rättika med olivolja, gul lök och vitlök. Bre ut allt på torkugnsplåtar och ställ in över natten på 41 grader i ca 12 timmar. När det är dags att äta mixar du tomaterna med miso, tamari, gurkmeja, curry, svartpeppar och örtsalt. Lägg i de ljumna rotfrukterna och toppa med timjan chili. Servera med kikärtsbröd.

Kikärtsbröd

Ingredienser:
3 dl groddade kikärtor, torkade i torkugn och malda till ett grovt mjöl
1 msk psyllium
1 msk rosmarin
½ dl hampafrön
1 tsk mineralsalt
½ tsk svartpeppar
2 dl ljummet vatten
½ dl kallpressad olivolja

Topping:
¼ dl kallpressad olivolja
½ dl pumpafrön
flingsalt
grovmalen svartpeppar

Blanda mjölet, psyllium, rosmarin, hampafrön, mineralsalt och svartpeppar. Blanda vatten med olivolja och rör ner det i mjölblandningen med en sked. Täck och låt vila ett par timmar. Ta ut smeten och tryck ut den antingen direkt på ett torkugnspapper eller i en form med bakplåtspapper under. (Smörj med lite olivolja under först.) Bre på olivolja och toppa med pumpafrön, flingsalt och svartpeppar. Lägg in brödet i torkugnen samtidigt med rotfrukterna och låt stå i ca 12 timmar. Enjoy!

Raw carrot, sweet potato & radish soup with thyme and chilli & Raw Chickpea bread

Ingredients:
1 kg diced sweet potato, carrot and radish
½ dl cold-pressed olive oil
1 chopped yellow onion
4 sliced garlic cloves
1 kg chopped tomatoes
2 TBS miso
2 TBS tamari
1 TBS turmeric
1 tsp hot curry
1 tsp ground black pepper
1 tsp herb salt
1 pot thyme
2 chopped red chillies

Mix carrots, sweet potato and radish with olive oil, onion and garlic. Put everything on a dehydrator sheet and set overnight at 41 degrees for about 12 hours. When it’s time to eat you mix the tomatoes with miso, tamari, turmeric, curry, black pepper and herb salt. Add the warm root vegetables and top with thyme and chili. Serve with Chickpea bread.

Chickpea bread

Ingredients:
3 dl sprouted chickpeas, dried in a drying oven and ground to flour
1 TBS psyllium
1 TBS rosemary
½ dl hemp seeds
1 tsp mineral salt
½ tsp ground black pepper
2 dl lukewarm water
½ dl cold-pressed olive oil

Topping:
¼ dl cold-pressed olive oil
½ dl pumpkin seeds
sea salt
coarsely ground black pepper

Mix the flour, psyllium, rosemary, hemp seeds, mineral salt and black pepper. Mix water with olive oil and stir into the flour mixture with a spoon. Cover and let rest for a few hours. Take out the batter and push out either directly on a food dehydrator sheet or in what you prefer with baking paper underneath. (Grease with a little olive oil first.) Take some olive oil and put on top of the bread, garnish with pumpkin seeds, sea salt and black pepper. Place the bread in the dehydrator together with the vegetables and let stand for about 12 hours. Enjoy!