Rå brownie

en bakplåtspappersklädd form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter

Botten

1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
¾ dl durramjöl
1 tsk xantangummi eller 1 msk malda psylliumfrön
1 tsk vaniljpulver
zest av 1 apelsin
1 dl kokosolja
1 dl yaconsirap
1 dl valnötter
1 tsk mineralsalt

Topping

200 g mörk choklad (gärna 100 % kakaohalt, eller använd motsvarande mängd kakao)
½ dl valfri tjock kokosmjölk eller annan vegetabilisk dryck
25 g kokosolja
lakritspulver
Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosoljan och häll även i sirapen och blanda 
ihop alla ingredienser snabbt. Tryck ut degen jämnt i formen. Smörj gärna kanterna 
med kokosolja så inte fyllningen fastnar.
Gör toppingen. Smält chokladen tillsammans med kokosgrädden och rör ner kokosoljan i 
torkugen. Ställ fyllningen kallt och bre ut den över bottnen. Ställ in i kylen ca 
10 minuter och servera, enjoy!

Raw  brownie

a parchment paper lined mold with removable bottom, about 23 cm in diameter

Bottom

1 cup almond flour
1 cup cocoa
¾ cup durramjöl
1 teaspoon xanthan gum and 1 tablespoon of ground psyllium
1 teaspoon vanilla powder
zest of 1 orange
1 cup coconut
1 cup yaconsirap
1 cup chopped walnuts
1 tsp mineral salt

Topping                   

200g dark chocolate (preferably 100% cocoa content, or use the equivalent amount of cocoa)
½ cup thick coconut milk or any other vegetable drink
25 g of coconut oil

Mix all dry ingredients. Melt coconut oil in the dehydrator and mix with syrup 
and mix all the ingredients together quickly. Press the dough evenly in the mold. 
Lubricate the edges with coconut oil to avoid that the the filling not sticks.
Make the topping. Melt the chocolate with coconut cream and stir in the coconut 
oil in the dehydrator. Set the topping in the refrigerator (for just a little moment) 
and spread the topping on the bottom. Set in the fridge for about 10