Linssoppa

Denna soppa är supersnabb och fantastisk god!

2 msk kallpressad olivolja
1 hackad rödlök
3 hackade vitlöksklyftor (ja, jag älskar vitlök)
1 hackad, röd chilifrukt
1 kg hackade kvisttomater
1 liter vatten
2 dl sköljda, röda linser
1 msk torkad oregano
1 msk örtsalt
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 kruka basilika

Topping
Rostade pumpakärnor
¼ dl tamari

Häll upp olivolja i en stor kastrull tillsammans med rödlök, vitlök och chili. Fräs i ett par minuter. Häll i tomater, vatten, röda linser, oregano, örtsalt, gurkmeja, paprikapulver och låt soppan puttra i 20 minuter. Grovhacka basilikan och låt den puttra med de 2 sista minuterna.

Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna och häll i tamari när du tycker att kärnorna har fått tillräckligt med färg. Rör runt i pannan tills kärnorna har sugit åt sig tamarin.

Servera med ett gott nybakat bröd och min goda hummus. Enjoy!

Lentil soup

This soup is super fast and awesome!

2 tablespoons cold-pressed olive oil
1 chopped red onion
3 chopped cloves of garlic (yes, I love garlic)
1 chopped red chilli
1 kg chopped tomatoes
1 litre of water
1 cup rinsed, red lentils
1 TBS dried oregano
1 TBS herb salt
1 tsp turmeric
1 tsp paprika powder
1 bunch of basil

Topping
Toasted pumpkin seeds
½ cup tamari

Pour olive oil in a large saucepan with the onion, garlic and chili. Fry a few minutes. Pour in the tomatoes, water, red lentils, oregano, herb salt, turmeric, paprika powder and let the soup simmer for 20 minutes. Coarsely chop the basil and let it simmer in the saucepan for the last 2 minutes.

Toast the pumpkin seeds in a dry frying pan and pour in the tamari when you think that the pumpkin seeds have got enough colour. Stir in the pan until the seeds have absorbed the tamarin.

Serve with good fresh baked bread and my good hummus. Enjoy!