Kurser & annat

Hälso- och Yogaretreat

Välkommen ut till vackra Donsö för en rofylld och härlig retreathelg där yoga och hälsa är i fokus! Vill du få in mer glädje och energi i din vardag och fylla på med inspiration, praktiska samt teoretiska verktyg som du sedan kan ta med dig hem? Då är våra retreats något för dig!

Bjud in hösten med klara intentioner. Mekto Ganic´ visar hur du kan leva mer hälsosamt, lustfyllt och okomplicerat i vardagen med mer energi och entusiasm.

Den bilfria ön Donsö erbjuder en fantastisk natur med klippor såväl som naturstigar som går genom mindre skogspartier. Under retreaten bor vi på Donsöhus B&B som ligger några hundra meter från Donsö hamn. Helgen inleds på fredag och avslutas på söndag. Däremellan kommer vi att ägna oss åt olika former av yoga, meditation, föreläsning/workshops samt rofyllda promenader och egentid.

Mekto Ganic´ tänker hälsa i stort, balans, vilket inkluderar yoga, meditation, god mat, näring, närvaro, andning. Under denna retreat delar Mekto med sig och av sina kunskaper inom hälsa; hur du äter för att må bra, yoga, meditation och enkla fantastiska verktyg som du kan ta med dig in i din vardag för att landa mer i dig själv för att kunna leva ett mer levande och hälsosamt liv.

En central del av retreathelgen är den fantastiska maten. Alla recept har kocken Mekto Ganic´utvecklat. Mekto praktiserar ren glädje när hon lagar sin mat. När du tänker glada tankar under matlagning, gynnar det alla. Maten är helt glutenfri, sockerfri, raw, ekologisk samt närproducerad så långt det går. Mekto bjuder in dig i den växtbaserade matens fantastiska värld och delar med sig av sin erfarenhet och passion för den rena, goda maten. Alla matnyttiga recept och tips finns i ett kompendium som Du får med dig hem efter veckoslutet.

Yogan som Mekto lär ut och som hon undervisar i är närvarande, levande, dynamisk och frigörande. Hon undervisar Yin yoga, Hatha yoga, Restorative Yoga och Vinyasa. Mekto undervisar även i meditation och andningsövningar som hjälper dig skapa balans, medveten närvaro och insikt vilket hjälper dig att nå din inre kärna och le när du möter svårigheter.

Denna långhelg är till för alla som vill leva ett mer levande och hjälpsamt liv! Både nybörjare och erfarna är lika välkomna då du blir utmanad på den nivå Du befinner dig idag!
Klicka här för program.

Datum:
13-15 september 2019
20-22 september 2019
4-6 oktober 2019
18-20 oktober 2019

Tid: Ankomst fredag ca 17.00, hemresa söndag ca 15.00.
Plats: Donsö B&B.

Uppdatering på gång! Nya kurser och utbildningar publiceras under hösten 2019. Crea diem! 

Jag anordnar kurser och utbildningar inom rawfood, veganmat, bak- och matlagning med naturliga råvaror som är glutenfria, utan socker, mjölkfria och hälsosamma. Du får med dig mina bästa tips och recept och jag visar hur enkelt det är att laga mat och baka med naturliga råvaror. Jag vill inspirera er till att ha det lika roligt som jag har det i köket! Ni får även en möjlighet att ställa frågor under kursens gång och jag berättar om hur jag tänker om rena råvaror, ekologiskt, krav- och rättvisemärkt. För mig är det viktigt att vi genom vardagens mat och bak får i oss tillräckligt med fibrer för att måltiden ska bli näringsmässigt komplett och att det inte ska vara krångligt och svårt utan lätt och roligt!

Jag håller kurser och utbildningar i ett hus vid en sjö eller så frilansar jag och arbetar för restauranger, caféer, skolor, privata arrangemang, föreningar och enskilda personer.

Nu har jag äntligen startat upp och haft mina första holistiska rawfoodutbildningar! Fantastisk känsla – jag har certifierat 15 personer under de första veckorna!  De fysiska kurserna är underbara då du kan knyta kontakter med likasinnade. Onlinekurserna är fantastiska då du kan befinna dig var som helst och skaffa dig en helt ny karriär, få inspiration att själv ge ut en bok, eller för att lära dig laga mat och baka för din egna hälsas skull. Du har även ett helt år på dig för att gå klart utbildningen.

Du kan välja att gå en dag eller alla 5 dagar. 5 dagar får du diplom för holistisk rawfoodkock, de första 5 dagarna, nästa 5 dagar får du diplom för certifierad holistisk rawfoodkock och hälsoinspiratör. Läs mer om utbildningarna på hemsidan där kan du klicka dig vidare på cert. Raw Chef. 

Datum för onlineutbildningarna – Uppdateras hösten 2019!

 

Jag kommer även hålla i kortare inspirationskurser – uppdatering hösten 2019!

Inspirationskurserna är till för att du ska lära dig hur du kan leva hälsosammare och att det ska vara lätt. Det går fint att gå en av dagarna och går du bägge så får du naturligtvis ett reducerat pris. Många väljer att gå bägge kurserna och då kan du sova i huset kursen hålls till en liten peng. Det ingår såklart frukost, lunch, middag och allt annat vi gör. Chagate, annat te, filtrerat vatten och filtrerat bubbelvatten finns tillgängligt hela dagarna.

Alla är lika välkomna oavsett om du vill starta en ny karriär, inte vill äta gluten och mjölkproteinallergi samt alla allergier eller om du  vill börja äta mer medvetet och hälsosmart.

Hör av dig om du har frågor eller funderingar. Du förbinder dig inte till något. Love M

Föreläsningar

Jag håller föreläsningar om celiaki, rawfood, allergier, sockerberoende och kostråd i allmänhet. Hur du kan tänka för att få i dig det du näringsmässigt behöver för att må bra. Jag vill visa ett enkelt sätt att tänka och samtidigt inspirera dig, visa dig att det är roligt och gott att äta bra mat och att mycket handlar om vad vi själva gör det till. Jag blandar även mina föreläsningar med bake a longs för de som är intresserade av det. Föreläsningarna anpassar jag efter era önskemål och behov. Maila ditt intresse så berättar jag mer.

Receptutveckling

Jag arbetar som frilansande receptutvecklare åt olika företag. Jag utvecklar även recept åt restauranger, caféer, bagerier, företag och även för privatpersoner. Det kan röra sig om enstaka recept eller en helt ny meny eller ett koncept för restauranger och caféer. Maila ditt intresse så berättar jag mer.

Kostråd

Som kostrådgivare lägger jag upp individuella kostplaner för privatpersoner eller för en hel grupp men även för grupper som behöver mer generella kostråd. Som KBT handledare inom övervikt, fetma och ätstörningar arbetar och handleder jag mestadels gruppvis. Jag näringsberäknar även recept åt restauranger, bagerier, företag, caféer och privatpersoner. Maila ditt intresse så berättar jag mer.

Hoppas jag får samarbeta med just dig!