3-rätters Halloweenmåltid

Näringsrik, antioxidantrik, festlig, färgglad och supergod Halloween middag. Enjoy 😊
Förrätt
Pumpamos med frö- och lingontopping
500 g ugnsbakad pumpa
1 dl rumsvarm kokosgrädde (eller mjölk)
3 msk rumsvarmt kokossmör
½ msk mineralsalt
2 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk nymalen muskotnöt
½ tsk malen ingefära

Topping
1 dl lingon
½ dl rostade och saltade pumpafröolja

Mixa alla ingredienser i en stor skål. Fördela i små serveringsformar. Toppa med lingon och pumpafröolja. Servera med bubbel. Blanda rödbetsjuice, äppeljuice, frysta lingon blåbär, lite citronsaft och mineralvatten.

Huvudrätt
Pumpasoppa med saffranskrutonger
2 msk kokosolja
2 finhackade, gula lökar
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk curry
1 ½ kg pumpakött (tärnat i småbitar)
4 tärnade potatisar
½ liter grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
2 dl kokosgrädde (eller mjölk)
250 g delade cocktailkvisttomater

Topping
3 dl avrunna svarta bönor
kärnor från 1 granatäpple
saften av 1 lime
zest av 1 lime
ruccola
saffranskrutonger

Saffranskrutonger
1 dl olivolja
2 påsar saffran
½ tsk finmalen svartpeppar
en nypa salt
1 limpa Schär Sandwichbröd (gärna Mehrkorn)

Fräs lök och vitlök i kokosolja och krydda med curry. Tillsätt pumpakött, potatis och fräs ett par minuter. Häll i buljong, tomatpuré och grädde. Låt koka i 15 minuter. Sätt åt sidan en tredjedel av soppan och mixa resten i kastrull med stavmixer. Lägg i de delade tomaterna och låt småputtra i fem minuter. Häll i den omixade pumpan i soppan och blanda runt. Fördela soppan i tallrikar eller skålar.

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda de första fyra ingredienserna och bre på brödskivorna. Skär dem i små fyrkanter. Klä en plåt med bakpapper och fördela krutongerna på pappret. Ställ in i mitten av ugnen tills de fått färg. Rör runt lite då och då så krutongerna får färg på alla sidor. De ska bli gyllengula/bruna när de är klara. Låt svalna på galler.

Toppa soppan med en näve svarta bönor, granatäpplekärnor, limejuice, zest, ruccola och krutonger. Smaka av med salt och peppar.

Pumpamarmelad
300 g delad pumpa
½ dl tunt hyvlad ingefära
¼ dl björksocker (kokossocker eller annat socker)
zest och saft från 1 apelsin

Tillbehör
rostade skivor (gärna Schärs sandwich ljusa)
rostade valnötter
kokosyoghurt
björnbär
mynta
pudrat björksocker (eller annat socker)

Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in pumpan i 15 minuter. Den ska bli lite mjuk. Skiva pumpan mycket tunt. Blanda resterande ingredienser och mosa pumpabitarna litegrann.

Klicka en matsked kokosyoghurt på brödet, marmelad; strö över valnötter, lägg på björnbär, ett blad mynta och pudra lite florsocker över. Servera med en gurkmejalatte.