Idag (Ă€ntligenđŸŒ») börjar jag med mina efterlĂ€ngtade juicer! Vad menar jag undrar ni? Jo, jag ska dricka min mat :). Jag har druckit juice vid tvĂ„ tillfĂ€llen tidigare för ett antal Ă„r sedan och kĂ€nner att min kropp Ă€r i stort behov av det igen. DĂ„ jag arbetar mycket med mat (Ă€ven om maten nĂ€ringsmĂ€ssigt Ă€r super) arbetar mina tarmar nĂ€stan dygnet runt. Receptutveckling, mycket mat ute pĂ„ restaurang dĂ„ jag arbetar mycket och reser mycket i jobbet. Det kan faktiskt bli för mycket av det goda.

Jag kallar det för att ”juica” dĂ„ jag inte tror pĂ„ nĂ„gra förbud nĂ€r det gĂ€ller mat. Om jag vill sĂ„ tar jag nĂ„got att tugga pĂ„. Det Ă€r dock inte planen 😊. Jag har försökt att ”sĂ€kerhetsstĂ€lla” att jag inte gör det genom att bestĂ€lla 2 extra juice och 1 shot till om dagen (se bild nedan). 8 juice Ă€r rĂ€tt normalt att dricka i vanliga fall och bilden ovan visar mitt juiceintag de nĂ€rmsta 3 dagarna. Det Ă€r inget du gör för att gĂ„ ner i vikt (dĂ„ det absolut inte stĂ€mmer överens med vad jag tror pĂ„). Jag ser inga begrĂ€nsningar nĂ€r det gĂ€ller naturliga rĂ„varor och jag tror att det mĂ„ste finnas en balans sĂ„ kroppen hinner Ă„terhĂ€mta sig. Om du vĂ€ljer att kalla det cleanse, juicefasta – sĂ„ Ă€r det samma sak och att jag lyssnar pĂ„ min kropp och ger den det den behöver😊.

För mig Ă€r det av allra största vikt att det Ă€r bra rĂ„varor, bra kvalitet, ekologiskt, bra för miljön och att företaget stĂ„r för samma vĂ€rderingar som mig. Slippa sĂ„ mĂ„nga mellanhĂ€nder som möjligt. Jag har gjort ett aktivt val och bestĂ€llt mina frĂ„n Kallpressen. Jag har kommit i kontakt med deras juicer nĂ€r jag har vari ti Stockholm och de Ă€r fantastiskt goda! Ja, sĂ„ goda att jag har gjort en bestĂ€llning till min 10-dagars ”jucing” och fĂ„r det levererat till Göteborg. I nulĂ€get gĂ„r det att bestĂ€lla deras juicer pĂ„ info@kallpressen.se och de har planer för att leverera till GöteborgsomrĂ„det sĂ„ hĂ„ll utkik pĂ„ deras instagram!

Det som Ă€r viktigast för Kallpressen och mig Ă€r A och O – rĂ„varorna, att de samarbetar direkt med odlare och skippar mellanhĂ€nder för att sĂ€kerstĂ€lla kvalitet. De vill att ALLA i hela landet ska ha tillgĂ„ng till prisvĂ€rda ekologiska rĂ„varor. Alla deras juicer Ă€r gjorda för hand i deras eget presseri, ett juicehantverk med mycket tanke bakom de noggrant och omsorgsfullt gjorda ingredienssammansĂ€ttningar. Visst Ă€r det fint och viktigt!

Juicerna jag har fÄtt Àr numrerade i den ordningsföljd de rekommenderar att jag dricker dem för bÀsta effekt. Se bild nedan. LÀs mer om det pÄ deras hemsida.

SĂ„ hĂ€r stĂ„r det pĂ„ Kallpressens hemsida om att juica och det Ă€r dĂ€rför JAG juicar. ”Vid en juicefasta avstĂ„r man frĂ„n alla matvaror som pĂ„verkar hĂ€lsan negativt och pĂ„skyndar kroppens egna lĂ€kning genom att lĂ„ta matsmĂ€ltningen/tarmsystemet vila. D.v.s. att den energi och nĂ€ring som normalt gĂ„r Ă„t till att sköta matsmĂ€ltningen, gĂ„r nu till att rensa ut och Ă„teruppbygga istĂ€llet. Samtidigt tillför man stora mĂ€ngder av den mest lĂ€ttupptagliga ekologiska naturliga nĂ€ring som finns att tillgĂ„. Allt för att kroppen ska kunna verka optimalt. ”

LĂ€s gĂ€rna mer pĂ„ deras hemsida och messa mig – jag svarar gĂ€rna pĂ„ frĂ„gor. 😊

Juice

Att juicefasta Àr ett enkelt sÀtt att ge dig sjÀlv en omstart, bryta dÄliga vanor och fÄ kroppen att komma i form igen. Det enda du behöver bestÀmma, Àr hur mÄnga dagar du vill dricka juice.

Love and enjoy! 💚