Jag brukar fira att våren är här med min fantastiskt goda och populära (!!) veganska smörgåstårta! (Länk till receptet i min ”Vårinspirationstext”.) I år skulle jag fira på landet. Tårtan stod redo i kylen; det blev tokkallt och började snöa! Det snöade mer och mer och ju mer det snöade desto mindre ville jag äta kall mat…

…vad jag gör då…plockar fram grillen (under tak (ja, utomhus)) och grillar allt jag har i kylen :)! Serverar med massor av goda hemlagade röror (funkar bra med köpta) och Schärs bröd – grillat! Det blev en hit! Varm mat, röror (jag älskar såser och röror!) och bröd. Perfekt och superenkel vårmat när vi får gäster och firar vår, avslutningar, födelsedagar och umgås. Om jag har ett absolut måste recept – då är det detta! Det går fint att alternera med att steka eller ugnsgrilla grönsakerna – så länge du har bröd hemma så funkar allt! Jag lovar! Enjoy!

Grillbuffé

Räcker till många personer och går supersnabbt att grilla!
– Skär all frukt och grönt du har i kylen till valfritt stora bitar (jag bjöd på blomkål, färsklök, selleri, vitlök, avokado, kvisttomater, citron , sparris, aubergine, zucchini, persika, paprika och mango)
– Pensla med grillolja (se recept nedan) och grilla
– Servera gärna färskt till förslagsvis skivad melon, färska morötter, plommon, tomat och salladsblad

Såser och röror
– Ajvar
– Hummus
– Vegansk majonnäs blandat med vitlök, persilja och hackad saltgurka (svartpeppar och mineralsalt)
– Grillolja: 2 dl kallpressad olivolja, ½ dl citronsaft, 5 pressade vitlöksklyftor, 1 knippe finhackad Ramslök, smaka av med mineralsalt och svartpeppar.

Tillbehör
– Kokta bönor
– Oliver
– Rostade mandlar
– Rostade kikärtor
– Massor av valfritt rostat bröd från Schär

Det bästa är att du inte behöver förbereda något i förväg. Bjud gästerna på ett glas vin, skär upp frukt och grönt. Grilla tillsammans (det går supersnabbt) och är så mysigt att äta samtidigt som ni minglar. Ta en brödskiva, lägg på en röra och toppa med frukt och grönt! Detta är helt klart det bästa ”fira-receptet” jag kan tipsa om (och min smörgåstårta). Enjoy! 😊