Äntligen vår! Svensk vår! Helt fantastiskt! 😊 Många kommer till mig och ”beklagar” sig för att det regnar; det snöar och våren inte kommer. Men jag tänker att våren är ju här! Jag njuter av att regnet blöter ner hela mitt ansikte och mina ögon när jag är ute och springer på morgonen och snön och friskheten i luften. Äta varma mackor i skogen och att det fortfarande är sådär mysigt och lite ruggigt. Desto större anledning till att krama om varandra och visa värme och kärlek.

Snart kommer det varma vädret och med det våren. Varför måste vi alltid ha så bråttom? Njut av tiden nu. Lev här idag och du kommer märka förändringen när du börjar uppmärksamma varje sekund och minut.

Jag tänker alltid hälsa först och utgår därifrån. Det har att göra med vår inställning till vädret, livet, varandra, omgivningen, maten, träning och det vi stoppar i oss.

Jag vill att det ska gå snabbt (när det gäller mat till vardags och ibland även till helgen beroende på våra planer) och att det måste vara hälsomässiga fördelar med maten. När det gäller mig måste jag tänka på vad jag stoppar i mig som också är bra för min mage och därmed för mina barns magar och de människor jag lagar mat till och håller utbildningar för.

Jag vill gärna tipsa om Schärs goda sandwichmackor så här mitt våren.

Eftersom det fortfarande är lite kallt tycker vi om att äta mackorna varma. Detta är det köpebrödet som fungerar för min mage. Varför jag överhuvuvdtaget började handla Schärs produkter och samarbeta med dom för snart 14 år sedan (!!! skriver närmare om det i ett annat inlägg – superintressant!) är bland annat att brödet är VETEFRITT. Yes, ni hörde rätt. Det är även laktosfritt så jag kan äta det! Brödet har bra näringsvärde; hög fiberhalt och bra råvaror. För att göra det hela ännu bättre så är det supergott! Sandwichbrödet finns både som mörkt och som ljust (frömix) med chiafrön (som jag älskar).

Jag brukar ta två skivor till en person (de är STORA) och bre på hummus, eller annat veganskt pålägg och olika skivade grönsaker såsom aubergine, tomat, zucchini, grönkål, spenat eller vad du har hemma. Lägg gärna något ”smältigt” på också såsom hummus eller vegansk smältost; hårdost med massor av färska eller torkade örter. Tryck ihop i en smörgåsgrill om du har någon eller tryck ihop och lägg i ugnen en stund. Packa ihop som jag och ät din lunch eller middag ute eller njut tillsammans (eller ibland skönast själv 😊) och få en lugn kväll utan hetsen över vad som serveras till middag. Då vet du att du fått i dig det du behöver med gott samvete och minimal ansträngning. Det är så jag vill ha det.

En annan sak som är superviktig för mig – framförallt när det gäller mina barn är att odlingen är kontrollerad! Detta är en stor process och en avgörande sak för mig när jag köper produkter till mina barn.

Nåväl – jag hoppas jag inspirerat er litegrann när det gäller hälsa och varm, god, hälsosam vårmat 🙂 . Hör av er vid frågor (jag svarar på alla DM, jag tar mig tid) och nedan hittar ni två länkar till Sandwichbrödet. Enjoy <3

https://www.schaer.com/sv-se/p/sandwich-dunkel-morkt

https://www.schaer.com/sv-se/p/sandwich-mehrkorn-fromix