Grönkålssallad

4 portioner

 

Salladen
250 g kokt, tärnad sötpotatis

200 g sköljd, masserad och hackad färsk grönkål

200 g tunt skivad rödkål
2  skalade apelsiner surna i småbitar
2 tärnade äpplen 

1 tunt skivad rödlök
1 dl grovt hackade valnötter  

1 dl småhackade dadlar 

 

Dressing
1 msk Yaconsirap

1 dl kallpessad olivolja

1/4 dl citronjuice

1/4 dl limejuice
2 tsk mineralsalt

2 tsk svartpeppar

 

Saffrans och vitlökskrutonger

1 limpa Schär Flerkorn

6 msk kallpressad olivolja

3 pressade vitlöksklyftor

2 påsar saffran

en nypa finmalen svartpeppar

en nypa mineralsalt

 

Gör så här 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ovanstående ingredienser och bre över bröden. Ställ in i ugnen på galler i 20 min. Lägg dem på galler så de svalnar helt och skär dom därefter till krutonger.

 

Blanda ihop alla ingredienser till salladen. 

 

Blanda därefter ihop ingredienserna till dressingen.

 

Topping

2 skalade granatäpplen 

krutonger

 

Ringla dressingen över salladen och toppa med granatäpplekärnor och brödkrutonger. Enjoy!