Denna lilla pärla hittade jag av en slump när jag skulle gå och handla. Det visade sig vara en fullträff!

De har superkoll på intoleranser och allergier. Det blev något av en ”räddning” för oss 2 somrar sedan då jag hade fullt upp med jobb och inte hann laga mat. På menyn har de både sallader guacamole (min favorit!), glutenfria (lyssna här!) hamburgerbröd och du kan säga till om du vill plocka bort något och lägga till något annat.

Restaurangerna ägs av två kusiner Robert & Christoffer. Robert äger även en finkrog på Andra långgatan, Pompom, som specialiserar sig på cider från bland annat Normandie. Robert och Anne som är kökschef på bägge ställen talar om att de även har glutenfri pizzor! Det blir mitt nästa besök:).

Robert berättar att han kommer från en restaurangfamilj, han har en högskoleutbildning så restaurangyrket var inte planerat. Men när han såg Hops (som då var en pizzeria) såg han att den hade potential till att bli något större. Han pratade med sin kusin som drivit många restauranger och de slog till! De gjorde en totalrenovering, slog ut väggar, byggde en nedervåning, det tog ca 9 månader. 2014 – i oktober (runt Halloween) slog de upp dörrarna. Därav firas det extra varje år personalen också klär ut sig.

De har den mest fantastiska uteserveringen (bäst i stan:)) tycker jag, bäst på Andra långgatan tycker Robert.

Jag frågade Robert och Anne om vad de har för mål med restaurangen, vad är det viktiga? Mål med restaurangen? Vad ska Hops vara? De svarade: ”Personligt, ett andra vardagsrum, alla ska känna sig välkomna, maten är bra, vad de arbetat mest med är personalen, servicen, de har inga strikta klädkoder, personalen ska tycka att det är kul att jobba. Därav är de alltid trevliga, de har det lilla extra mot gästen så att gästen ska känna att det är som ett andra hem, personalen är vara värden, precis som när man får gäster hemma”.

De fortsätter att berätta att deras gäster är blandade både stammisar, utbytesstudenter, andra studenter (som ofta kommer för deras fredagsbuffé) personalen pratar tyska, svenska och engelska. Olika företag kommer under lunchtid.
På etermiddagarna och vid lunch är åldern på gästerna lite äldre, efter 20.00-21.00 går åldersgränsen ner, kundkretsen är mycket bred oftast är det gäster från Majorna & Linné. De säger att det är bäst att boka bord då det allt som oftast är fullt.

De har quiz på onsdagar, 20.00 – 22.00 (ca), quizmaster är ingen mindre än Loke Nyberg, (trubadurmusiker). De har haft quiz i ca tre år och det är alltid fullbokat. De har några veckors sommaruppehåll. Den är så populär så man måste boka bord, annars går det bra att stå i baren eller vid fönstret om man bara dricker.

På veckodagar har de även lunch mellan 11.00 -15.00. kolla å menyn, De har alltid en fisk och kötträtt samt en pasta en vegetarisk (som även går att få vegansk) och en gluten och laktosfri rätt. 99kr och då ingår även en salladsbuffé, dryck, kaffe och kaka.

Fredagar har de buffé med 2 sittningar 16.00 – 18.00 och 18.00 – 20.00. De har en varmsida och en kallsida, kött, fisk, vegetariskt, glutenfritt så alla kan äta, många, många rätter, men tänk på att boka i förväg då de snabbt blir fullt! 159 kr kostar det och det ingår vin, alkofritt eller öl. Det finns även efterrätter och fruktfat.

Övrigt är öppettiderna 15.00 – 01.00 vardagar, fredag, lördag 15.00 – 02.00 och söndagar 15.00 – sent. Besök denna pärla!

En till Pompom – en till krog – mitt emot Publik, 1 år, ett konvent Pom kommer från franskan och betyder äpple, de som öppnade är folket bakom folkteatern, hade en idé om att bygga en pub, men bestämde sig för att behålla konceptet, cider från exempelvis Normardie, ekologiskt, glutenfri hemlagad pizza, typer unik, udda, när den öppnades var det den enda ciderian i Sverige, fransyska som startade konceptet. 70% på att renovera.

Väl värt ett besök!