Av en slump hittade jag restaurang Old Corner på Fjärde långgatan 1.
Oj, vilken fullträff! Jag träffade Ruin och Rima som är syster till ägaren Ruin. Ruin är idag 51 år, kommer från Iran ursprungligen och driver bägge restaurangerna; en på Linnégatan och en i Gamlestaden. Han kom till Sverige 1987 och bodde i Norrland et tag först, efter det Uddevalla och därefter Göteborg. Ruin har arbetat på massor av olika krogar såsom Tyrolen på Liseberg, Travbanan i Åby och andra restauranger i Göteborg. 2005 beslutade han sig för att starta eget och öppnade den nedlagda, nerkörda Kvarterskrogen i Gamlestan i Göteborg. Han startade en traditionell restaurang med lunch och mestadels öl och vin på kvällarna.

 

Rima (Ruins syster) arbetade som driftansvarig på en restaurang men slutade där för att läsa till Kostekonom. Under hennes sista termin startade Ruin restaurangen i Linné. Hon började arbeta där i januari
2017 under tiden hon avslutade sina studier. Det var meningen att det bara skulle bli tillfälligt men hon är kvar än idag och har inga planer på att sluta. Det är Rima som är driftansvarig och sköter restaurangen på Linné. Hon är nöjd och hennes make arbetar i baren i Gamlestaden. Ruin sköter fortfarande alla inköp själv och stänger restaurangerna. Familjekänslan är uppenbar och Ruins koncept är att alla ska kunna äta på hans restauranger! Han serverar (med största noggrannhet i köket så det ena inte kontaminerar det andra) både en konventionell meny samt en vegansk och glutenfri meny. Detta för att alla familjemedlemmar/vänner etcetera ska kunna äta vad de vill och framförallt kunna äta tillsammans.

Att de är måna om sina kunder och att det känns som en riktig familjerestaurang märktes direkt. De överöste mig med mat (bokstavligt talat var det en matorgie 🙂 ) med allt från glutenfria pizzor (barnen blev superglada då de inte var torra och tråkiga som de tyvärr är på många pizzerior!) till glutenfria, veganska hamburgare, falafel, en vegansk halloumiburgare, Nachotallrikar av olika slag, en grillad, vegansk halloumi förrätt, olika sallader med mera (deras sötpotatispommes var ”one of a kind”; jag har aldrig ätit så goda pommes tidigare (även om det bara händer en gång per år 🙂 ). Då alla i familjen inte är veganer som mig passade blandningen av rätterna oss mer än perfekt!

Dessa restauranger kan jag med det varmaste rekommendera till alla!
Det är redan en av mina och barnens favorithak. 🙂 tack för allt jobb ni lägger ner för att möta oss med alla intoleranser och allergier!

Öppettider – Linnégatan 1
Måndag-torsdag 12.00-22.00
Fredag & lördag 12.00-23.00
Söndag 12.00-01.00

Öppettider Gamlestaden – Artillerigatan 14 Måndag-torsdag 14.00-01.00 Fredag & lördag 12.00-02.00 Söndag 12.00-01.00