Ägaren Eva startade caféet för 38 år sedan. Hon och en väninna blev
arbetslösa (hemkunskapslärare) och visste inte riktigt vad de skulle göra så de öppnade ett café. Evas kollega blev snabbt gravid och Eva
tog över. Eva har det i generna så hon blev uppmuntrad hemifrån. Det var ett fullt sjo med att bara laga maten och baka till caféet och Eva fick hjälp av sin far som skötte bokföringen och mamma som stod och stekte pannkakor till ärtsoppan på torsdagar. Eva har inte en familjemedlem eller vän som under åren inte arbetat på fiket. Familjestämningen fanns i luften i och Eva och jag kändes som gamla vänner när vi satt och pratade fastän det var första gången vi sågs.

 

Mumma! Efterrätter❤.

Eva kör på enkelhet. De flesta av Evas kunder kommer tillbaka för att maten är så god! Hon har samma soppor nu som hon hade när hon
startade. Varför göra det svårt när det går att göra det enkelt och kunderna kommer bevisligen kommer tillbaka för matens och stämningens skull. Det enda Eva gör är att ta bort ärtsoppan på sommaren :), annats är det samma meny året runt.

 

De har även en fantastisk uteservering med sol ☀.

Eva har en frukostmeny som inte är glutenfri eller vegansk dock pusslar Eva alltid ihop något även till lunch om det är någon som har
några allergier eller intoleranser. Hon har ett fröknäcke som är glutenfritt och veganskt. Eva reder alltid sopporna (om hon reder dem
alls) med maizena så de är alltid glutenfria. Det finns även alltid en soppa som är vegansk om den som är på menyn är vegetarisk.

 

Ser inbjudande ut.

Det jag fastnade mest för är (även om jag inte äter det själv) är efterrätterna! Eva bakar alltid några glutenfria efterrätter (som hon
inte skriver ut är glutenfria så fråga i kassan). Sedan har hon en rawfoodefterrätt som föll mig mycket bra i smaken.

Allt på caféet är vegetariskt. Väl värt ett besök.

Öppettider
Måndag-fredag 9.00-18.00
Lördagar 11.00-16.00