Äntligen fick jag tid över att gå till en annan av mina topprestauranger, jippi! Jag träffade Oliver (en ung kille jämfört med mig 🙂 ) som är restaurangchef på Made in China. Oliver kommer ursprungligen från Ängelholm och har gått teknikprogrammet. Redan där började Oliver anordna fester i skolan. Han fortsatte sedan som diskare på en nattklubb och efter 3 månader blev han dörrvakt istället (en 18-åring som tar leg på 25 åringar är en aningen kul tycker jag). Oliver arbetade i Sälen 3 vintrar, där han gick från diskplockare till hovmäster (restaurangchef) och i Smögen 6 somrar och de två sista som restaurangchef. Han hann även med att resa runt i Australien och jobba i ett år. Två år arbetade han som restaurangchef i Borås. November 2017 rekryterades han in i Avenyfamiljen.

Made in China öppnade hösten 2014. En av de viktiga bitarna för mig är att jag inte känner mig till besvär när jag går dit och vill ha något från menyn jag egentligen inte tål. Jag behöver inte tala om för dom vad de ska göra utan de kommer med idéerna istället vilket är mycket roligare! Kanske är det för att Oliver själv har flertalet födoämnesallergier och vet precis vad det innebär att inte kunna äta allt. Kanske maten också är sååå god då det är två ”gamla” Magnus & Magnus” kökschefer som arbetar på restauranger (det var även ett av mina favoritställen tidigare).

 

 

Fult fart i köket

 

De har en fokus på klassiskt kinesisk stil med enkla möbler som ändå känns och ser rustika ut. Jag vet att de fokuserar på enkelhet och att restaurangen ska vara tillgänglig för alla (även för allas plånböcker) samt att de arbetar med bra råvaror. Jag kan ändå inte låta bli att känna en känsla av ”lyx” när jag äter här.

Även Oskar berättar att Avenyfamiljen hjälper varandra ”över gränserna” då de är en stor och härlig familj – det känns i hela kroppen.

De har ett fantastiskt miljötänk; allt från källsortering, sugrör i drinkarna, de odlar även sin egna frukt uppe på takvåningen! Fantastiskt! De har även miljötänket med när det gäller deras rätter. Eftersom de återkommande gästerna kommer dit för matens skull framförallt ändrar de inte mycket på menyn dock uppdaterar de alltid rätterna med säsongsråvaror och piffar till dom litegrann beroende på årstid. Bra jobbat! Besök dom gott folk! Enjoy!

 

 

 

Härlig, enkel och rustik miljö

 

 

På bilden ovan visar jag upp lite av deras fantastiska rätter! Jag måste dock säga att deras ”Smashed cucumber salad” helt klart är min favorit.

Du får inte missa ett besök på denna fantastiska restaurang.

Öppettider

Måndag – fredag lunch mellan 11.30-14.00
Varje dag middag och dryck 17.00-sent

Enjoy!