Idag fick vi (jag och Fredrik), äntligen ihop ett möte! Då detta är en av de 10 i topp restauranger jag rekommenderar i Göteborg vill jag verkligen slå ett slag för denna familjära restaurang som öppnade hösten 2014. Restaurangchefen heter Fredrik Samuelsson och har arbetat inom restaurangbranschen sedan han var 16 år (idag är han 25 ). När Fredrik fyllde 18 började han arbeta i Avenykoncernen (eller Avenyfamiljen som de är). I Avenyfamiljen ingår Levantine, Yaki-da, Butchers market, Sophies grill och Lounge(s).

På väg in.

Fredrik började som diskplockare på Yaki-da därefter kombinerade han studier och utbildning. Han avslutade i våras en treårig utbildning inom företagsekonomi och marknadsföring.

Idag arbetar Fredrik (sedan mars månad) som restaurangchef för Tacos & Tequila som ingår i Avenyfamiljens ”Linnégrupp”. I familjen ingår Tacos & Tequila såklart, Made in China, Olssons vin, café Magasinet, Taverna Averna och Auktionsverkets kulturarena.

Kulturarenan hyrs ut och familjen har även haft en nattklubb här en kväll som var riktigt lyckad som de snart gör igen. I Auktionsverkets kulturarena kan du göra de mest fantastiska aktiviteter såsom exempelvis en festlig loppmarknad som hölls för inte så länge sedan, företagskurser och nu drar också bröllopspartyn igång i och med våren.

 

Miljötänk.

Alla i Linnéfamiljen samarbetar såklart på ett mycket fint sätt. De delar Centrallager, personalmatsal så alla kan ses ”över gränserna” (visst är det fantastiskt???). De delar personalutrymmet och personalen hjälper även varandra ”över gränserna”. Det är denna känsla du fångar upp på Tacos och Tequila, en hemkänsla, en skön stämning, personlig service. Alla i personalen arbetar nära varandra utan någon uppdelning dem emellan.

Restaurangen har även ett stort miljötänk där de lägger mycket tid och resurser på sortering.

 

The man himself; Fredrik, kökschefen

Men såklart är det allra finaste och bästa att de är lösningsorentierad och en allergivänlig restaurang! Är det något du vill ha på meny men inte tål så försöker de hitta alternativ till allting – nästan allt går att lösa utöver två friterade tacosmenyer som dessvärre innehåller gluten. Alla tacos går att få i glutenfria majsbröd, jippi!!

Vad gäller säsongstänk finns det alltid med. Nu i somras fanns det en guacamole med jordgubbar och en rätt med vattenmelon. De gör så gott de bara kan.

 

Gemytlig atmosfär

På bilden ovan ser ni några smarriga rätter de har att erbjuda; guacamole, sötpotatispommes med chipotle, Totopo chips, en fräsch Cevice, smältande goda tacos och en (tro det eller ej) majs quesadillas!

Öppettider
Måndag-fredag 11.30 – 14.00 lunch
Måndag-torsdag 17.00 – sent (ca 23.00 köket stänger 22.00)
Fredag stänger 01.00 (köket stänger 23.00)
Fredagar på sommaren stänger de inte under dagarna, de har en siesta en timme på dagen där de endast serverar dryck
Lördag 13.00 – 01.00 (köket stänger 23.00)
Söndag 13.00 – sent (ca 23.00, köket stänger 22.00)