Soups – Stadsbiblioteket i Göteborg

Jag satt ned för en pratstund med Emelie (driftschefen) på Roots och Soups). Emelie berättade att de vill var den mötesplatsen där alla kan träffas oavsett allergi, intolerans, unga, äldre, studerande, barn och för alla plånböcker. Det börjar bli mindre och mindre av sådana mötesplatser i Göteborg.

Jag var med när Soups startade också och fick äran att ta fram lite goda recept i starten. Andreas ville göra hälsosamma vegetariska och vegansk soppor, billiga goda, rena råvaror som alla kan äta. Han ville kunna möta alla människor och inte göra det krångligt för dem med intoleranser och allergier.

De lägger både mycket tid och kärlek och göra allt själva, rena råvara, smeksamma, nyttiga och hälsosamma soppor. Eftersom de inte tummar på smaken (snarare är den veganska godare) har de tre heltidsanställda kockar. De vill komma bort från de konventionella boxarna och få människor att det är lika gott som nyttigt!

Hör och häpna! De har två olika soppor varje vecka; en är alltid vegansk och den anda vegetarisk eller så är båda vegansk (jag hade tur denna veckan). För 69 kr får du äta hur mycket du vill och har möjlighet att äta båda sopporna! Till det serveras alltid gott bröd (bröd naturligt fritt från gluten från Gårdsbageriet Mällby Lantgård). Det ingår även olika toppings såsom exempelvis hummus och fröer. Och såklart i ingår det även kaffe och te. Take away kostar 59 kr.

Jag hade turen att att få äta deras fantastiska Tomatsoppa med dragon, morot och bönor som jag stoppade med hummus med smak av vitlök och persilja. Jag åt även en Het glasnudelsoppa ( med chili och salladskål, ingefära och koriander) som snabbt blev en av mina favoriträtter 🙂 )! På det glutenfria brödet hade jag yoghurt med rostade frön och ringlade lite örtolja med solrosfrö och vitlök över. Atmosfären och sitta och äta bland alla böcker är av en helt annan värld. Besök Soups!