Solrosen är en vegetarisk restaurang som befinner sig i Haga i Göteborg. Solrosen är den äldsta helt vegetariska restaurangen i Göteborg; även personalen har varit med hela vägen.

Jag har inte besökt Solrosen då jag har fått höra så mycket negativt om krogen och att maten var smaklös. Nu tyckte jag att det var dags. Jag blev positivt överraskad över att de har ”dagens” som du kan äta fram till köket stänger 22.00. Priserna var riktigt humana.

Nåväl; jag smakade igenom mig hela deras meny – de har alltid 5 rätter. En av dem är deras salladsbar där den mest fantastiska potatissalladen fanns! Salladsbaren hade ett stort utbud med massor av härligheter. Alla deras dressingar (förutom 2 stycken) är veganska. Jag åt även deras blomkåls- och pepparrotssoppa som var riktigt god! De har även en vegansk lasagne som jag inte smakade då den inte var glutenfri dock verkade alla i restaurangen lovorda den så den var nog lika god som de andra rättterna J. Jag provsmakade dagen veganska som var en linscurry och den var fantastiskt god med lite hetta i (som jag älskar). De har alltid även en ”dagens husman” som inte är vegansk men vegetarisk som barnen verkligen uppskattade (Gorgonzolabroccoligratäng med kantarellsås och potatismos eller ugnsstekt potatis).

Alla på ”krogen” undrade vad jag gjorde där och det blev ett livligt samtal under tiden jag stod och väntade på maten. Jag älskade den familjära stämningen – alla känner alla J. Solrosen är väl värt ett besök!

 

Nöjd besökare