Jag bara måste dela med mig av något som snabbt blev en av våra favoriträtter i Vietnam. Alldeles fantastiska, gluten- & vetefria crepes! Ja, tror det eller ej! Här kommer min modiferade version då jag inte använder rismjöl.

4 portioner

kokosolja att steka i
400 g bovetemjöl
½ msk fiberhusk
1 dl kokosnötsmjölk
1 msk gurkmeja
8 dl vatten
1 tsk svartpeppar
1 tsk mineralsalt
100 g valfri svamp
300 g jackfruit (delad och marinerad i 1 msk miso, 1 msk äppelcidervinäger i 1 timme)
300 g böngroddar
10 stjälkar salladslök

Tillbehör
grönsallad
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk mynta

Mangodipp
2 grovhackade vitlöksklyftor
½ hackad röd chili utan kärnor
1 ½ msk björksocker
saften från ½ lime
2 – 3 msk kokosvatten
2 msk kelppulver
1 mogen puread mango

Vispa mjöl, fiberhusk, kokosmjölk, gurkmeja och vatten i en skål. Ställ smeten åt sidan att svälla medan du förbereder resten. Skölj svampen och skär den i småbitar. Skölj och rensa böngroddarna, skölj, rensa och strimla salladslökarna och blanda dem med böngroddarna.

Värm upp 1 tsk kokosolja i en stekpanna (lite över medelvärme). Lägg i 2 msk jackfruit och stek i 15 – 20 sekunder. Tillsätt 2 msk svamp och häll sedan på 1 dl smet. Sätt på locket och stek i ca 2 minuter. Lägg sedan på en knippe böngroddar och sallladslök, sätt på locket igen och stek ytterligare 2 minuter. Vik pannkakan på mitten; flytta över den till ett serveringsfat och täck så den behåller värmen. Fortsätt likadant tills du har slut på alla ingredienser.

Stöt vitlök, chili och björksocker i en mortel till det blivit en puré. Tillsätt limesaften och fortsätt stöta. Tillsätt till slut kokosvatten, kelppulver och mango. Blanda tills sockret löst sig.

Servera med grönsallad och färska örter och doppa crepsen i mangodippen! Enjoy!