Vegansk bibamp

4 port

4 dl kokt, vit quinoa
1 pkt böngroddar
2 rivna morötter
1 gurka, urkärnad och skivad
1 pkt rökt tofu i bitar
200 g färsk spenat
2 msk avokadoolja eller kallpressad olivolja

Stek tofun i bitar och lägg upp med resterande ingredienser.

Rödkål
4 dl finhackad rödkål
1 dl äppelcidervinäger
2 dl filtrerat vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk björksocker
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
1 tsk fänkål

Blanda alla ingredienser, massera och låt stå 30 minuter. Ta bort den överflödiga vätskan innan du serverar kålen.

Sås

2 dl sköjda, soltorkade tomater
½ medelstor, hackad tomat
2 tsk sötning, yaconsirap, björksocker eller kokossocker
1 stor, hackad vitlöksklyfta
6 stora basilikablad
1 msk hackad lök
½ tsk mineralsalt
¼ tsk oregano
¼ tsk basilika
¼ tsk timjan
¼ tsk svartpeppar
1 dl filtrerat vatten

Mixa allt i en blender tills du får en tjock, slät sås.

Den här såsen går alldeles utmärkt att frysa.

Topping
2 finhackade färsklökar
sesamfrön

Servera allt fint i en tallrik, toppa med färsklök, sesamfrön och njut. Enjoy <3