Detta var ett av våra favvorecept när vi var i Mexico förra vintern. Jag har modifierat det litegrann men smaken är nästan exakt densamma.

4 port

800 g rensade och sköljda kantareller
25 g kokosolja
1 msk sriracha
100 g riven Violife (välj den smak du föredrar)
1 kruka hackad gräslök

Tomatsalsa med chili och lök
4 mogna kvisttomater
½ silverlök
½ grön jalapeno (utan kärnor)
2 msk finhackad, färsk koriander
½ tsk mineralsalt
saften av 1 lime

Guacamole
½ finhackad silverlök
½ grön finhackad jalapeno (urkärnad)
1 finhackad tomat
4 mogna avokado (urkärnade och borttagna från skalet)
3 msk finhackad, färsk koriander
saften av ½ lime
½ tsk mineralsalt

Till servering
romanblad
tomatsalsa med chili och lök
guacamole

Kör kantarellerna i matberedare till en färs. Fräs svamparna i kokosoljan tills det mesta av vätskan har avdunstat. Rör ner sriracha, det mesta av osten (spara lite till garnering) och gräslöken.

Dela tomaterna, pressa ut kärnorna och skär köttet i små tärningar. Finhacka silverlök och jalapeno och blanda ihop samtliga ingredienser till en salsa.

Mosa avokadoköttet litegrann med en gaffel. Blanda ner resten av ingredienserna. Smaka av med mer lime eller salt vid behov.

Servera svampröran i romanbladen med lite salsa, guacamole och toppa med resten av osten.