Även denna rätt blev snabbt barnens favorit (tro det eller ej men de kunde äta upp en hel portion till förrätt!). En riktig kaloribomb är vad det är! Å andra sidan var vi ju i det glutenfria paradisets land Mexiko, så det var ok.

4 port

2 msk kokosolja
1 tsk mineralsalt
2 msk tamari
2 msk miso
1 tsk svartpeppar
en nypa chilipulver
500 g Anamma sojafärs
3 påsar naturella tortillaschips
3 jalapenos (skivade och urkärnade)
3 skivade rödlökar
450 g majs
200 g Violifeost (använd gärna den rökta smaken till denna rätt)

Guacamole
10 grovhackade rädisor
½ finhackad silverlök
3 mogna (urkärnade och tärnade) avokado
1/2 filead grapefrukt (skinnet borttaget)
1 msk färsk, hackad koriander
2 tsk finhackad grön jalapeno (urkärnad)
saften av ½ lime
½ tsk mineralsalt

Salsa Roja
20 halverade körsbärstomater
½ delad silverlök
3 delade vitlöksklyftor
½ grovhackad jalapeno (urkärnad)
1 tsk mineralsalt

Hetta upp kokosoljan och fräs salt, tamari, svartpeppar, chilipulver och sojafärs på medelvärme i ca 10 minuter.

Ta fram 4 portionsungnsfomar (stora) och varva chips, jalapeno, rödlök, majs och ost. Gör tre lager. Avsluta med mycket ost.

Mosa avokadon med en gaffel i en skål, blanda ner resten av ingredienserna och smaka eventuellt av med mer limesaft eller salt. Ställ in i kyl.

Sätt ugnen på 220 grader. Rosta körbärstomater, silverlök, vitlök och jalapeno i ugnen tills tomaternas skal har fått lite färg (ca 15 min).

Mixa salsan i en blender och kyl.

Ställ in nachosformarna i ugnen tills osten har smält.

Servera nachos med guacamole och salsa. Enjoy!