Detta är en av de godare rätterna jag hittills tagit fram! De är få ingredienser och blandas de rätt får du den perfekta umamismaken! Enjoy!

4 port

1 kg sköljd och borstad sötpotatis
3 msk kokosolja
2 dl varm kokosmjölk + mer för servering
2 msk Yaconsirap
1 msk miso
1 tsk mineralsalt
½ tsk kanel
½ tsk zestad muskotnöt
½ tsk svartpeppar

Topping
rostade pumpafrön
rostade valnötter

Tärna potatisen och koka den mjuk.

När sötpotatisen har svalnat lite häller du i kokosmjölken, yaconsirapen, miso, salt, kanel, muskotnöt och svartpeppar. Mosa allt med en potatispress till allt är helt blandat. Smaka av och addera med mer yaconsirap, mineralsalt, kanel och muskotnöt om det behövs.

Värm upp lite extra kokosmjölk, fördela sötpotatisen i 4 skålar och toppa med pumpafrön och valnötter.