Denna gryta är så god och värmande och inte minst då den praktiskt taget gör sig själv. Jag brukar göra min i en vanlig gryta om jag är hemma – annars lägger jag i alla ingredienser i min Slowcooker så är maten klar tills jag kommit hem. Superenkelt!

4 port
4 portioner färdigkokt hirs
1 msk kokosolja
1 hackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk zestad eller finriven ingefära
1 msk mineralsalt
2 tsk gurkmeja
2 tsk kummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk kanel
ca 5 dl tärnad pumpa
1 tärnad röd paprika
2 dl kikärtor (sköljda)
1 burk krossade tomater
6 dl vatten

Till servering
hirs
200 g ruccola

Topping
raw hampafrön

Använder du en slowcooker kan du lägga i alla ingredienserna (förutom hirsen) och koka på låg värme i 5 timmar eller tills du har en tjock gryta.

Fräs annars allt från kokosoljan till kanelen ett par minuter. Lägg i sötpotatis, paprika och fräs en minut till. Häll i kikärtor, krossade tomater och vatten. Låt grytan koka på medelstark värme i ca 20 – 30 minuter.

Servera med hirs, ruccola och toppa med hampafrön.