Vi fortsätter i höstens tecken och jag serverar en enkel och god pilaff dennan veckan. Ta vara på alla antioxidanter, vitaminer och mineraler du får i dig!

4 port

4 portioner groddad, röd quiona (eller kokt)
2 msk kokosolja
4 dl pumpa, skalad och tärnad
1 hackad gul lök
2 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
1 dl valfria, rostade nötter (jag brukar använda valnötter)
1 dl blötlagda tranbär
1 msk yaconsirap
1 msk rosmarin

Till servering
100 g färsk spenat
1 hackad, röd paprika
1 skivad rödlök
2 msk kallpressad olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk timjan
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar

Topping
granatäpple och timjan

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg in pumpa och gul lök i ugnen med kokosolja, mineralsalt och svartpeppar i ca 20 minuter.

Blanda pumpa och gul lök med quinoa, rostade nötter, tranbär, yaconsirap och rosmarin.

Servera med bladspenat, röd paprika, rödlök, äppelcidervinäger, kallpressad olivolja, timjan, mineralsalt och svartpeppar. Toppa med timjan och granatäpplekärnor. Enjoy!