Detta är troligast ett av de godare recepten har utvecklat. Jag älskar pumpa, krämiga rätter och pasta. Detta är en lyckad kombination av mina smakpreferenser. Enjoy!

4 portioner

1 kokt kikärtspasta (spara 1 dl av kokvattnet)
4 dl pumpa utan skal (tärnad)
1 hackad gul lök
1 dl cashewnötter (blötlagda i filtrerat vatten i 2 timmar och sköljda)
2 dl kokosmjölk
½ dl B-jäst
1 msk citronsaft
1 msk vitlökspulver
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
en nypa riven muskotnöt
1 msk senapsfrön

Tillbehör
färsk spenat

Topping
färsk basilika

Koka pumpa och lök tills de är mjuka. Kör pumpa och lök i en blender ihop med kokvattnet (från pastan).

Lägg i cashewnötter, kokosmjölk, B-jäst, citronsaft, vitlökspulver, mineralsalt, svartpeppar, muskotnöt och kör allt till en tjock sås. Behöver du mer vätska så ta ytterligare kokosmjölk.

Värm upp och blanda ihop med pastan. Blanda i senapsfrön. Servera direkt på en bädd av färsk spenat och dekorera med basilika.