Champinjonmasala med koriander- och mintchutney

Supergod rätt med alla indiska smaker! Känns som om jag är tillbaka i Indien när jag äter denna rätt – älskar den!!

4 portioner

8 dl kokt, vit quinoa
20 sköljda, borstade och skivade champinjoner (skogschampinjoner)
1 tunt, skivad rödlök
1 grovhackad blomkål
2 msk citronsaft
2 msk kallpressad kokosolja
1 tsk mineralsalt
1 hackad vitlök
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
¼ tsk chiliflakes
1/3 dl filtrerat vatten
½ dl blötlagda, soltorkade tomater

Marinera och stek champinjonerna, löken och blomkålen i citronsaft, kokosolja och salt.

Häll i resterande ingredienser i en blender (eller blanda med en stavmixer).

Lägg upp 1 ½ dll quinoa på en tallrik, lägg en stor klick grönsaker på quinoan och Häll såsen över de marinerade grönsakerna. Servera med den ljuvligt, fantastiska såsen nedan.

Sås
Koriander- & mintchutney

8 dl koriander
8 dl mynta
1/d hampafrön
3 msk citronsaft
4 hackade vitlöksklyftor
2 msk miso
en nypa cayennepeppar (ta lite mer om du önskar)
3 msk kallpressad olivolja eller pumpafröolja
½ dl filtrerat vatten (ta mer om du behöver)
mineralsalt efter smak

Häll allt i din blender tills du får en sås.

Förvara i en tätt sluten glasburk i upp till 4 dagar.