Vegansk smörgåstårta

Detta är en stående bjudrätt hemma hos oss.

Ingredienser:
8 skivor glutenfritt surdegsbröd (förslagsvis Scärs färskare bröd) om du inte hinner baka eget

Fyllning 1
150 g vegansk fetaost
3 st avokado
1 dl soja- eller kokosyoghurt
½ dl vegansk majonnäs
1 kruka sköljd och grovhackad persilja
2 msk citronsaft
en nypa mineralsalt
en nypa vitpeppar

Fyllning 2
2 dl valfria nötter eller frön (blötlagda kvällen innan och sköljda på morgonen)
1 dl soja- eller kokosyohurt
1 finhackad rödlök (lämna lite till garneringen)
1 msk gurkmeja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk riven pepparrot
1 tsk paprikapulver
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar

Garneringskräm:
2 dl hummus (hemlagad eller färdigköpt)
1 dl soja- eller kokosyoghurt
½ dl majonnäs

Topping:
4 strimlade morötter
1 dl Pindjur
lite gurkskivor
hackad röd och gul paprika
cocktailtomater delade i fyra bitar
tångkaviar
citron
avokado
skivad rödlök (eller vårlök/salladslök)
valfria groddar eller skott

Tillagningsmetod:
Fördela 4 skivor bröd på en tallrik. Mixa ingredienserna i en matberedare till fyllning 1. Bre den på brödskivorna. Lägg på 4 skivor bröd till.

Mixa fyllning 2 och bre över skivorna. Lägg på fyra brödskivor till.

Rör ihop garneringskrämen, och bre krämen på skivorna.

Garnera med vad du vill och tänk inte så mycket på hur du ska garnera den i förväg – improvisera medan du gör den – det blir alltid snyggast då! Enjoy! Love M <3.

Extra tips : Du kan göra tårtan varm, japp, du hörde rätt! Ställ in tårtan i ugnen med ½ av garneringskrämen på 200 grader i mitten av ugnen i 10 minuter. Bred därefter på den andra delen av den ljumna dekoreringskrämen på tårtan och garnera med vad du vill. Servera direkt!