Hej alla fina, här kommer lite picknicktips till er som har celiaki eller undviker gluten av andra orsaker.

Tänk på att paketera din mat i olika små burkar så slipper du kontamineringsrisk; det kan finnas andra i familjen som äter gluten eller om du äter ihop med vänner. Ett smart tips är att ta med dig glass eller is i en bra termos – det brukar vara smidigt och mycket uppskattat.

Den perfekta picknickkorgen bör innehålla en mix av kolhydrater, protein, och fibrer. Rör du på dig mycket kan fördelningen mellan dom vara ganska lika. Sitter du still mycket bör du istället tänka hälften av tallriken med grönsaker. Exempel att packa med – kikärtsröra, quinoa med olivolja och kryddor, massor av färgglada grönsaker och rotfrukter såsom morot, paprika, salladslök, avokado, rödbeta, färsk spenat och persilja. Glöm inte salta, peppra och krydda!  Det gör så mycket för maten – örter är fantastiska att ha i sallader!

Ta en titt bland mina recept på bloggen eller under ”receptfliken” för mer inspiration. Enjoy!

Love M <3