Rawfoodcertifikat studenter

 

Hej alla vackra stjälar, det var ett långt tag sedan jag gjorde ett blogginlägg så nu är det verklige mer än dags J . Detta blogginlägg är från den allra första veckan av rawfood certifikatutbildningen jag håller i. Vecka två skriver jag om senare. Vi höll på under 5 dygn och eleverna lagade allt ifrån frukostar, smoothies, soppor, dressingar, sallader, nöt/fröbollar, hamburgare, ketchup, senap majonnäs, lasagne, sushi, spirulina fudge, chokladbollar, pastasåser, ostar och olika sätt att göra rawfoodpasta.

 

Kursen startade med en lektion som gick ut på att alla elever fick lära sig hur de hanterar en rawfoodkniv (knivfärdigheter). Vi hade underbara Tobias här på en lektion som talade om osteopati. Jag har haft lektioner om olika typer av fett, förebyggande av kostrelaterade sjukdomar, näringslära, hur vi rengör och reparerar våra kroppar, groddningstekniker, varför jag blötlägger frön och nötter och torkar dem innan jag använder dem i min matlagning. De har fått en förståelse för lågt Glykemiskt index, lärt sig allt om kryddor, vinäger och andra tilsatser. Vi har gått igenom superfoods, samtalsmetodik, livsmedelskunskap, de har kritiskt granskat kurslitteraturen, de har lärt sig allt om förtjockningsmedel och hur jag använder det i min kost. Bland annat psyllium och den oerhört underskattade irländska mossan (kommer snart upp en youtube video om den). Njut av korten som finaste fotograf Elin Hertin har tagit. Lägger snart upp nya datum för 2018! Du kan också välja att gå kursen online från september i år! Och tusen tack alla samarbetspartners, jag hade aldrig klarat det utan er! BIOVA Organic, Itigo eko, Helhetshälsa, Råvarubutiken, Yoconut, Eilas, Designfixaren, Ekogarderoben, TMG Tabergs, Lindroos, Spicemaster, FRAM i Haga. Love M <3

 

Raw food certificate students

 

Hello all you beutful souls. It has been a long time since I did a blog post so here it is. This blog post is from the first week of the raw food certification courses that I am having. There last week (number 2) I will write about later. We spent whole 5 days together where the students learned to make everything from breakfasts, smoothies, soups, dressings, salads, nuts- and seed balls, hamburgers, sausages, ketchup, mustard, mayonnaise, lasagna, sushi, green fudge, chocolate balls, pasta sauces, cheeses and various ways to make raw food pasta.

 

The course started with a lesson that was intended for all the students to learn how to handle a raw food knife (knife skills). We had our amazing Tobias here that talked about osteopathy. I´ve been having lessons about different types pf fats, how to prevent diet-related diseases, about nutrition, how we clean and repair our bodies, sprouting techniques, why I soak and dehydrate nuts and seeds before I use them in my cooking. They have gained an understanding about low glycemic index, learned everything about spices, vinegar and other additives. I had a lesson about superfoods, consious speaking, food science, they critically reviewed the course literature, they have learned everything about thickeners, how I use it in my food, including psyllium and the incredibly underastimated Irish moss (coming up in a youtube video soon). Enjoy the pictures that the amazing photographer Elin Hertin has taken. I will soon add dates for 2018! If you want you can take the course already this year from september online! And sending so much love to my coworkers, I would never have made it withou you! BIOVA Organic, Itigo eko, Ekogarderoben, TMG Tabergs, Designfixaren, Yoconut, Eilas, Helhetshälsa, Designfixaren, Råvarubutiken, Lindroos, Spicemaster, FRAM i Haga. Love M <3