Jag måste hylla skolan, eller rättare sagt Kökschef Mats Holmkvist (specialkostansvarig) och rektorn Jonas Frankel! De har för länge sedan förstått vikten av vad maten gör för vår hälsa. Inte minst hur det påverkar våra ungdomars hormoner och hur de kan förbättra sin hälsa oavsett ålder! Som specialkostansvarig gäller det mer än någonsin att kosten innehåller alla näringsämnen ungdomar inte får i sig på grund av sin diet. Eller bara för att vi lever i ett nytt samhälle där mattrenden har förändrats drastiskt.

Vad har de då gjort? Jo, de skickar sin kock på en fortutbildning där hon får lära sig allt om rawfood, födoämnesallergier, råvaruhantering och inte minst hur du kan göra för att byta ut vissa råvaror mot andra utan att avkall på smaken. Och även visa en väg till rolig och enkel matlagning för personer med intoleranser och allergier. Heder till er! Marlene (kocken) kommer att närvara på min certifierade rawfoodkock utbildning!

Jag ringde upp Mats och frågade hur det kommer sig att han fattade detta beslut och enligt honom var det bara helt rätt. De vill tänka modernt. Veganskt, vegetariskt och rawfood är något som är mycket efterfrågat idag säger Mats. Eleverna efterfrågar det och även rawfood mat. Han vill att köket ska bemöta elevernas efterfrågan och tänka på allergener fast på ett modernare sätt. Mats säger: ”Eleverna är medvetna idag och jag vill att vi ska kunna tillgodose deras önskemål.” Idag har skolan något som de kallar för ”Framtidsmat” det är en dag i mars där Mats tänker att de kommer lägga fokus på rawfood. När Marlene (kocken) sedan efter sommaren är färdigutbildad planerar Mats att införa en dag i veckan då skolan bara serverar rawfood mat.

Love and light till er som gör världen till en bättre plats! All heder till er! <3