Det finns många fler än mig som kan detta med Vegomat, så för att ni ska få ännu mer inspiration kommer jag att ställa 5 snabba frågor med olika vegoprofiler som jag själv ser upp till och inspireras av!

Först ut är författaren Mekto Ganic som har skrivit flera kokböcker och inriktar sig på mjölk, gluten och sockerfri bakning och matlagning. Mekto är holistisk rawfoodkock, kostrådgivare, hälso- och allergiinformatör och KBT-handledare. Hon föreläser, utvecklar recept, är matkreatör, håller kurser och utbildningar, ja hon inspirerar Sverige till ett hälsosammare liv och utstrålar enorm lyckoenergi runtom sig!

Hej Mekto!
Om du skulle packa en picknick vad hade ingått?

En färgrik sallad med en god hemmagjord nötkräm. Chaga- & reishi te, jordgubbar, blåbär och hallon. Hemmagjorda crackers med en (hemmagjord igen) ost. En rawfood quiche och massor av vatten.

Upplever du att det är svårt att äta ute?

Nej! Tvärtom! Det känns som om alla vill vara så tillmötesgående som möjligt så de anstränger sig extra mycket. Mina middagssällskap blir alltid avundsjuka på min mat. Jag tänker så här – säg vad du tycker om och kan äta och låt kocken improvisera – säg inte vad du inte kan äta det snurrar bara till det för dom.

Vilken är den konstigaste frågan du fått gällande din kost?

Hur jag orkar laga veganskt – det finns ju ingenting kvar tycker det flesta eftersom jag även utesluter socker och gluten då blir det ännu mer begränsat. Folk låser fast sig vid vad jag inte kan äta – inte vad jag KAN äta.

Har din umgängeskrets rent utav influerats av din kost/livsstil?

Absolut! Folk i min omgivning har börjat tänka mer på vad de stoppar i sig och på hälsa och miljö!

Använder du någon gång halvfabrikat?

Bara när jag utvecklar recept åt en matbutik och ett stort företag. ?Annars gör jag allt från grunden hemma!