Good food – Good health – Good life
Kosttillskott är inget nytt påfund och vi använder det i stor utsträckning idag. Många av oss äter allsidigt och behöver inte komplettera med kosttillskott. Det snabbaste och enklaste sättet att få i dig mycket näring, antioxidanter, vitaminer och mineraler du kan på så kort tid som möjligt är att äta allsidigt. Ha en bra bas i kyl, frys och skafferi så kan du få ihop den stressiga vardagsmaten på bara 15 minuter! Dock kommer inte alla upp i det rekommenderade dagliga intaget via kosten och behöver extra kosttillskott. Om du vill använda kosttillskott är det viktigt att de du använder håller hög kvalitet.

Jag har länge använt samma kosttillskott då jag tyckte de fungerade bra från början men valde att sluta helt och våga pröva något nytt! Jag har brist på B-vitamin, nedsatt sköldkörtelfunktion, IBS och är även allergisk mot vete, korn, råg, havre, mjölkprotein samt överkänslig mot socker. Jag äter veganskt/rawfood och måste ändå fundera på vad jag stoppar i mig då min mage är känslig.

Jag valde att pröva Helhetshälsas kosttillskott. Det tog ca 2 månader och jag kände ingen större effekt till det slog ner som en blixt! Min mage kan bryta ner allt! Jag upptäckte det när jag var i Langkawi då jag hade med mig Bromelain (som bland annat sägs döda och minska Candida, motverka diaree´, bra för inflammation och smärta samt astma och allergi). Jag hade även med Probiokomplex för att balansera tarmfloran i och med nya bakterier som finns naturligt i mat och våra magar inte är vana vid i Sverige. Digest och Helazym som personer med underfunktion i sköldkörteln mår bra av då de har nedsatt matsmältning. Detta fick jag erfara då jag ”delade” mina kosttillskott med resten av familjen och de tog slut efter två veckor. Det tog 2 dagar innan min mage var i obalans igen. Magen kunde inte bryta ner maten.

Jag använder även Nybalans som bland annat bidrar till normal energiomsättning. B12 har jag haft brist på sedan många år tillbaka och tar det regelbundet varje morgon; bristen kan orsaka nervskador. Jag använder även Kaprylsyra som är en kort fettsyra och ett naturligt ämne som gynnar de goda bakterierna i tarmen.

Under vintertid är det extra viktigt att få i dig D-vitamin inte bara för att vi saknar sol men det sägs även hjälpa mot depression PMS. Vi använder det under vintermånaderna. Även Linfröolja och AlgOmega3 som ger en bra mix av fettsyror om du kombinerar dom.
Barnen använder också HelaminTrace som är ett väl sammansatt multimineral; Havtorn som sägs vara antiinflammatorisk, leverskyddande och lindrar vid atopiskt eksem. Barnen tar L-lysin som är en aminosyra.

Andra kosttillskott vi varvar är Spirulina eller Chlorella varje morgon i vår smoothie. Superfoodpulvret Baobab som innehåller C-vitamin, kalium, kalcium och magnesium, Solroslecitin (kolin) bidrar till normal fettomsättning och hjälper oss att smälta fet mat. Vi använder även Askorbinsyra som är ett vitamin C och bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress samt bidrar till att minska trötthet och utmattning. Jag tar även Tranbär, Santulana (periodvis) för trög mage som bland annat innehåller Aloe Vera. Vi alla tar Selen som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och Antioxidant som även den skyddar cellerna mot oxidativ stress.

Ett tips är att sluta helt med kosttillskott ett tag och sedan pröva något nytt men framförallt byta kosttillskotten och inte alltid använda samma.

Varför inte pröva Helhetshälsas som jag? Gå gärna in på deras hemsida och läs mer www.helhetshalsa.se eller maila mig på info@mekto.se så svarar jag gärna på frågor.

Bliss! M

Banner_D3_Mg_JarnOptimal_600_225

 

 

 

 

 

 

 

banner400x240