Här kommer ett fantastiskt enkelt och gott recept jag har tagit fram åt Happy Vegan som ”Veckans kortis”. Kika in på deras sida hemsida under ”Matinspirationfliken” där hittar ni massor av goda recept jag har tagit fram åt dom. Enjoy!

Morots-& sötpotatissoppa veckans ”kortis”

Näringsinnehållet mellan chili varierar mellan olika sorter men gemensamt är att de innehåller ytterst lite fett och är goda C-vitaminkällor. De ger oss även andra vitaminer såsom B1, B3, B6, B9 (folat), E- och A-vitamin. Även zink, järn, kalcium, magnesium, selen och fosfor. Samt att de sägs öka förbränningen.

Ingredienser:
1 kg tärnad sötpotatis och morot
½ dl kallpressad kokosolja 
1 hackad gul lök
4 skivade vitlöksklyftor
800 g hackade tomater
½ liter vatten
2 msk miso
2 msk tamari
1 msk gurkmeja
1 tsk stark curry
1 tsk svartpeppar
1 tsk örtsalt

Topping
1 kruka timjan
2 hackade, röda chilifrukter
400 g gröna linser

Fräs morot och sötpotatis med kokosolja, gul lök och vitlök. Ett par minuter. Häll i tomaterna, vattnet, miso, tamari, gurkmeja, curry, svartpeppar och örtsalt. Toppa med timjan chili och linser.

 

 

Here is an incredibly simple and delicious recipes I have developed for Happy Vegan´s ”Weekly shorty”. Take a look at their website under ”Matinspiration” where you will find lots of good recipes I have developed for them. Enjoy <3

Carrot & sweet potato soup

The nutritional content of chili varies between different varieties, but in common is that they contain very little fat and is a good Vitamin C source. They also give us other vitamins such as B1, B3, B6, B9 (folate), E and vitamin. Also zinc, iron, calcium, magnesium, selenium, and phosphorus. And they said to increase combustion.

Ingredients:
1 kg diced sweet potato and carrot
½ dl cold pressed coconut oil
1 chopped yellow onion
4 sliced garlic cloves
800g chopped tomatoes
½ liter of water
2 TBS miso
2 TBS tamari
1 TBS turmeric
1 tsp strong curry
1 tsp ground black pepper
1 tsp herb salt

For spinkling
1 pot thyme
2 chopped red chillies
400 g green lentils

Saute carrots and sweet potatoes with coconut oil, onion and garlic. A couple of minutes. Pour in the tomatoes, water, miso, tamari, turmeric, curry, black pepper and herb salt. Garnish with thyme, chilli and lentils.